20 Kasım 2009 00:00

Şekerpınar halkı da tapuları için ayağa kalktı!

KOCAELİ Çayırova Şekerpınar Mahallesi’nde yaşayan 200 kişi, kentsel dönüşüm planı kapsamında ellerindeki...

Paylaş

KOCAELİ Çayırova Şekerpınar Mahallesi’nde yaşayan 200 kişi, kentsel dönüşüm planı kapsamında ellerindeki tapularının yok sayılmasına karşı önce Çayırova Belediyesi, sonra da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptılar.
Çayırova Belediyesi’nin yıllardır taksit ödeyerek aldıkları arsaların tapularının iptali için dava açtığını belirten Şekerpınar halkı, kendi verdikleri tapunun iptalini isteyen Çayırova Belediye Başkanı’na öfkeli.
Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Şekerpınarlılar tapularının geçerli olduğunu dile getirip Belediye Başkanı’nın kendileriyle görüşmesini talep ettiler. Mahalle sakinlerinden Selime Özdemir belediyenin ev yapmayın dediğini, şimdi de ev yapılmadığı için tapularına iptal davaları açtığını ifade ediyor. Özdemir “mahalleye şuurlandırma yapılacak dediler. Ev yapmayın dediler. Şimdi de ev yapılmamış arsalar var diye tapularımızı almak istiyorlar. Ekmek bulamadık arsa alacağız diye. Başkan şimdi geldi, bizim arsalarımızı elimizden alıyor” diyerek tepki gösterdi.
ALNIMIZIN TERİYLE ALDIK TAPUYU
Mahalle sakinlerinden Mustafa Selçuk, elindeki tapuyu göstererek “bu tapu Türkiye Cumhuriyeti tarafından verildi. Alnımızın teriyle aldığımız, borcumuzu insanca ödediğimiz tapular. Bu tapu sahte olabilir mi? Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği tapu nasıl sahte olabilir” diyerek belediye yetkililerine seslendi.
Mahalle sakinlerinden Cengiz Kudu, belediyenin hiçbir altyapı hizmeti getirmediğini belirterek “belediye başkanı ‘ben sizden oy almadım. Sizin mahallenize bir şey yapamam’ dedi. Oysa bizim mahalleden komple AKP çıktı. Ben de oy verdim, zaten teşkilatta çalışıyordum. Şekerpınar’ın yüzde 90’ınında altyapı yok” dedi. Kudu sözlerini şöyle sürdürdü: “Şekerpınar’da fuar alanı yapacağım diyor. Bizim tapularımızı alıp da mı fuar alanı yapacaksın? Belediye başkanı hiçbir şey bilmiyor.”
Mahalle halkı, mahalle Cumhuriyet ve Adem Yavuz mahalleleri gibi kentsel dönüşüm planından çıkartılana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler. Şekerpınar halkının talepleri, belediyede yetkili birisi olmadığı gerekçesiyle yanıtsız kaldı. (Kocaeli/EVRENSEL)
Arif Koşar
ÖNCEKİ HABER

Koca dediğin nedir ki!

SONRAKİ HABER

Nükleer santral ihalesinde karar bayram öncesinde verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...