20 Kasım 2009 00:00

Doğum günün kutlu olsun sevgili yoldaş

Sevgili Namık yoldaş bugün ölümünün 17. yılı. Seni kaybettiğimizde ben 9 yaşındaydım ama dün gibi hatırlıyorum o günü.

Paylaş

Sevgili Namık yoldaş bugün ölümünün 17. yılı. Seni kaybettiğimizde ben 9 yaşındaydım ama dün gibi hatırlıyorum o günü. Bir cuma sabahıydı ve hava yağmurluydu, gök bile ağlıyordu sanki. Ölümünü duyduğumda çok tuhaf bir duygu yaşamıştım zira daha önce böyle bir şey yaşamamış ölümün tam olarak ne olduğunu bilmiyordum. Bildiğim tek şey bir daha dönmeyeceğindi.
9 yaşıma kadar tanımıştım seni, çok kısa sürede çok şey öğrenmiştim senden küçük yaşta bana ettiğin nasihatler hâlâ aklımda. Sanki kocaman bir insanmışım gibi büyük bir olgunlukla sohbet ederdin benimle. İsmini duyduğumda korkardım. Yaramazlık yaptığımda bakışların ürkütürdü beni ama bir o kadarda sevgin büyüktü. İstanbul’da olduğun yıllarda çok mutluydum zira artık bana karışan kızan biri yoktu. Öldüğünde de tek tesellim buydu artık bana kızan karışan bir Namık amcam olmayacaktı. Düşünememiştim yokluğunun ilerde bu kadar acı vereceğini, hayatımıza bu kadar etki edeceğini.
Hayatın çok kısa olduğunu anlıyorum şimdi asıl olan çok yaşamak değilmiş yaşadığımız süre içinde fazla şeyler yapabilmekmiş. Bunu senden öğrendim. 32 yıllık yaşamında o kadar çok şey yaşamış, yapmışsın ki bugün bile seni anmamız, yaptıklarını düşünerek davanı sahiplenmemiz bunun göstergesidir. Evet ölümünün üzerinden 17 sene geçti ve hâlâ acısı ilk günkü gibi taze. Aklıma her geldikçe lanet okuyorum tetiği çekenlere, çektirenlere ama bir o kadar da gururlanıyorum zira seni ölümsüzleştirdiler. Sonsuza dek yaşacağından haberleri yoktu. Bir Namık binlerce Namık oldu.
Gözün arkada kalmasın sevgili yoldaş zira sen hâlâ davanın içinde savaşıyorsun. Hem de en ön saflarda yüzlerce binlerce gencin yüreğinde. 20 Kasım senin ölüm tarihin değil kesinlikle bunu kabul etmiyorum 20 Kasım senin doğum günün sevgili yoldaş. Ve diyorum ki “Doğum günün kutlu olsun”, seni hiçbir zaman unutmayacağız… Ağlamak kâr etse gözyaşları deniz olurdu…
YILMAZ TARANCI Namık Tarancı’nın yeğeni
ÖNCEKİ HABER

Patrondan korkanların söyleyecek sözü olamaz

SONRAKİ HABER

Yeşilçam’ın Drakula’sı, Tarzan’ı, Kızıl Maske’si...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...