20 Kasım 2009 00:00

CHP’li Koçal’dan ‘asker ataması’ sorusu

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “TSK’dan resen emekli edilen subay...

Paylaş

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “TSK’dan resen emekli edilen subay, astsubay, uzman çavuş, sivil memurlardan bakanlığınıza atanan oldu mu” diye sordu.
İKİ BAKANA SORU YÖNELTİLDİ
CHP Milletvekili Koçal, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, TSK’nın çeşitli kademelerinde görevliyken, Yüksek Askeri Şûra kararıyla ilişiği kesilen subay, astsubay, uzman çavuş ve sivil memurlar arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na ataması yapılanlar olup olmadığını sordu. Koçal, Enerji Bakanı Taner Yıldız’a, “TSK’nın çeşitli kademelerinde görevli iken resen emekli edilen subay, astsubay, uzman çavuş, sivil memurlardan TEDAŞ’a personel ataması yapılmış olduğu bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir” sorusunu da yöneltti.
ATAMALAR HANGİ KURUMLARA?
CHP Zongultan Milletvekili Ali Koçal, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelttiği soru önergesinde ise “TSK’dan ilişiği kesilen subay, astsubay, uzman çavuş ve sivil memurlardan bakanlığınıza ataması yapılanlar var mıdır? Var ise hangi kurumlara, hangi sayıda ve hangi tarihlerde atanmışlardır? Özelleştirme kapsamında bulunan bakanlığınıza bağlı kurumlara ataması yapılanlar var mıdır” diye sordu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Çubuğu tersine bükmek

SONRAKİ HABER

AKP’li vekiller ‘açılım’ turlarına başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...