20 Kasım 2009 00:00

‘Görevde değil grevde olacağız’

KAMU-SEN Genel Başkanı Bircan Akyıldız, “Memur yan gelip yatıyor” diyerek kamu emekçilerinin taleplerine kulaklarını...

Paylaş

KAMU-SEN Genel Başkanı Bircan Akyıldız, “Memur yan gelip yatıyor” diyerek kamu emekçilerinin taleplerine kulaklarını tıkayan hükümete, 25 Kasım’da üretimden gelen güçleriyle yanıt vereceklerini söyledi. Akyıldız, grev günü vatandaşları acil durumlar dışında hastanelere gitmemeye ve çocuklarını okula göndermemeye çağırdı.
Akyıldız, dün Kamu-Sen Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin krizin yükünü yoksulların sırtına yüklediğini vurguladı. Akyıldız, “Ekonomik krizle ilgili olarak alınan tedbirler, sözde istihdam paketi adı altında küresel sermaye ve onun iş birlikçilerine ulufe olarak dağıtılırken; 54.3 milyar TL’yi bir çırpıda gözden çıkaranlar, memur, işsiz, işçi, esnaf, emekli, dul ve yetimlerin tamamı için 4.3 milyar TL kaynak ayırmayı lütfetmişlerdir. Bu yolla, 2008 yılının başlarından itibaren ortaya çıkan ekonomik krizin faturası, doğrudan dar ve sabit gelirlilerin sırtına yüklenmiştir” diye konuştu.
Ekonomi büyürken de krizdeyken de hedef tahtasına memurların oturtulduğunu ifade eden Akyıldız, Başbakan’ın 2004 yılında kamu emekçilerine toplusözleşme ve grev hakkı tanınacağı yönünde verdiği sözü yerine getirmediğini hatırlattı. Artık memurların AKP Hükümeti’ne güveni kalmadığını belirten Akyıldız, Memur-Sen’i kastederek, memurlarının gücünün “sarı sendikalar” ile kırılmak istendiğini savundu. Memurun sabrının bittiğini kaydeden Akyıldız, şunları ifade etti: “Hakkımızı almak, iktidarı uyarmak, demokrasinin temelinde tüm kesimlerin haklarının korunmasının geldiğini hatırlatmak, ülkemizin kaynaklarının adil şekilde paylaştırılması için yalnızca memurların değil işsiz, işçi, esnaf, çiftçi, emekli, dul ve yetimlerin de seslerine kulak verilmesi için son çare olarak 25 Kasım’da hizmet üretmeyerek, ‘Memur yan gelip yatıyor’ diyen iktidara, toplumda ne denli önemli görevler yürüttüğümüzü göstereceğiz.” 25 Kasım günü görevde değil grevde olacaklarını vurgulayan Akyıldız, grev günü yaşanacak aksaklıkların sorumlusunun, memurlar değil hükümet olduğunu söyledi. Bircan Akyıldız, halka 25 Kasım günü acil durumlar dışında sağlık kurumlarına başvurmama ve çocuklarını okula göndermeme çağrısında bulundu.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Veliler de alanlara çıkıyor

SONRAKİ HABER

Şeker işçileri hükümeti uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...