20 Kasım 2009 00:00

Ankara’da çalışmalar hız kazandı

KESK ve Kamu-Sen’in 25 Kasım’da yapacağı uyarı grevi hazırlıkları Ankara’da 21 Kasım’da yapılacak ...

Paylaş

KESK ve Kamu-Sen’in 25 Kasım’da yapacağı uyarı grevi hazırlıkları Ankara’da 21 Kasım’da yapılacak “Açlığa, yoksulluğa, işsizliğe ve zamlara hayır” mitinginin de yaklaşmasıyla giderek hızlanıyor.
Konuyla ilgili görüştüğümüz BES Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Tuncay Türkdoğan, çalışmaların nasıl yürütüleceğine dair işyeri toplantıları düzenlediklerini anlattı. İşyerindeki servis ve birimleri tek tek gezerek arkadaşlarının görüşlerini aldıklarını anlatan Türkdoğan, çalışmalarda, işyeri sorunları nedeniyle bunalan emekçilerin olumlu tepkileriyle karşılaştıklarını anlattı.
Türk Büro-Sen temsilcileriyle yaptıkları görüşme sonrası 25 Kasım’a yönelik ortak çalışma kararı aldıklarını belirten Türkdoğan, grev gününe kadar her iki sendikanın üyelerinin işyerinde tam katılım için çaba sarf edeceğini söyledi.
BES Sosyal Güvenlik Kurumu Balgat İşyeri Temsilcisi Bayram Yiğit de, 21 Kasım mitingi ve 25 Kasım uyarı grevini işyerinde üyelerle tartıştıklarını belirterek, “Ortak eylem birliği kararının tüm emek cephesinde güçlü birlik yaratarak ses getirmesini, önümüzdeki dönemde yeni birlikler yaratacak eylemlere örnek olarak mücadelemize güç katmasını arzulayarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi.
AÇLIĞA YOKSULLUĞA SEYİRCİ KALINMAMALI
21 Kasım Cumartesi günü yapılacak ‘Açlığa, Yoksulluğa, İşsizliğe ve Zamlara Hayır’ Mitingi’nin Tertip Komitesi’nde yer alan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü ve EMO Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş da, işsizliğe, yoksulluğa, zamlara, özelleştirmelere karşı, “Krizin faturasını ödemeyeceğiz” diyen tüm Ankaralıları mitinge davet etti.
Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Ankara Şube Başkanı Ahmet Eroğlu da, 21 Kasım’da gerçekleşecek mitingin 25 Kasım’da yapılacak uyarı grevine hazırlık olduğuna dikkat çekti. BTS Ankara Şube Başkanı Ahmet Eroğlu, tüm emekçileri 21 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’de Gençlik Parkı’ndan başlayacak yürüyüşe ve saat 15.00’de Kolej Meydanı’nda yapılacak mitinge çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Grev, memurların meşru hakkıdır’

SONRAKİ HABER

Ordu’da grev hazırlıkları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...