20 Kasım 2009 00:00

‘Başbakan aşı ile ilgili açıklamalarıyla kamuya zarar verdi’

PANDEMİ Bilim Kurulu Üyesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın...

Paylaş

PANDEMİ Bilim Kurulu Üyesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, aşı olmayacağı yönündeki açıklamalarının insanları olumsuz etkilediğini belirterek, “Başbakan’ın açıklaması toplumun yüzde 20’sini caydırsa, bunun ekonomiye yükü 200 milyon dolar civarında olur. Başbakan yaptığı açıklamayla kamuya zarar verdi” değerlendirmesinde bulundu.
Bulut, aşı hakkında oluşan güven bunalımının ilaç spekülatörleri tarafından yaratılmış olabileceğini belirterek, “Bizde H1N1 aşısının ticari bir altyapısı olmadığı ve devlet aşıyı parasız uyguladığı için bu kadar spekülasyon oluştu” diye konuştu.
Prof. Dr. Bulut, aşıların ticari bir hüviyeti olduğunu; eczacıların, distribütörlerin para kazandığı bir sektör olduğunu belirterek, “Bizde aşıyı devlet getirdiği için ticari altyapısı olmadığı için çok konuşuldu. Dağıtıcılar olsaydı, onlar aşı hakkında kötü konuşulmasını engellerdi” dedi. Bulut, toplumda oluşturulan kafa karışıklığının ilaç spekülatörleri tarafından yaratılmış olabileceğini söyleyerek, “Aşı olmazsa tamiflu ilaçları ve diğer destek tedavileri daha çok kullanılacak” diye konuştu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

A’DAN Z’YE

SONRAKİ HABER

Sosyal Güvenlik Yasası eczanelerde kaos yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...