20 Kasım 2009 00:00

İmralı’da ‘tecrit ağırlaştı’ açıklaması

ASRIN Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın...

Paylaş

ASRIN Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, yeni nakledildiği Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tecrit koşullarının ağırlaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, Öcalan’ın yeni yere getirilmesinin, açılım, gelişme olarak sunulduğunu belirttiği kaydedildi. Öcalan, gerçeğin öyle olmadığını ve buradaki amacın, dış kamuoyunun baskısını azaltmaya dönük olduğunu dile getirdi.
Açıklamada, Öcalan’ın şu ifadelerine yer verildi: “Burada nefes alamıyorum. Kaldığım yerin havası solunum sistemimi oldukça zorluyor.
Eski kaldığım yer daha havadardı. Kaldığım oda 6 metrekare kadardır. Öncekinin yarısı kadardır. Pencereden vuran güneş tamamen yakıyor.
Hava almak için mecburen pencereye dayanıyorum. Bu durumda güneş yakıyor ama hava almak için dayanmak zorundayım. Kaldığım hücre eskisine göre yarı yarıya daha dardır. Hava alamıyorum. Fiziksel olarak burada yaşam çok zordur. Nefes almakta güçlük çekiyorum. Buranın izole ve koşulların çok daha kötü olduğu ortadadır. Buraya alışır mıyım alışmaz mıyım bilmiyorum.”
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Sur’da zabıta denetimi artırıldı

SONRAKİ HABER

Dicle barış gruplarının karşılanması için ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...