20 Kasım 2009 00:00

‘Ölümden Zor Kararlar’ın beraatı istendi

Belge Yayınları tarafından 12 Mart’ta yayımlanan Mehmet Güler’in “Ölümden Zor Kararlar” adlı kitabında, “PKK propagandası yapıldığı” iddiası ile açılan ...

Paylaş

Belge Yayınları tarafından 12 Mart’ta yayımlanan Mehmet Güler’in “Ölümden Zor Kararlar” adlı kitabında, “PKK propagandası yapıldığı” iddiası ile açılan davanın 2. duruşması İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan yayıncı Ragıp Zarakolu, yazar Mehmet Güler ve avukatları Özcan Kılıç katıldı.
Mahkemede konuşan Ragıp Zarakolu savunmasında, yayıncılığın toplumun aydınlanması ve düşünce özgürlüğü yolunda önemli bir meslek olduğunu söyledi. Bir roman kahramanın bir hikayesini yayınladıklarını belirten Zarakolu, romanda Türkiye’nin yaşadığı bir dönemle ilgili olması açısından önemli bulduğunu ve düşünce özgürlüğü kapsamında yayınladığını söyledi.
Mahkeme heyetinin değiştiği davada, daha önce İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından toplatılan kitap ile ilgili olarak savcı, Zarakolu ve Güler’in beraatını, kitap hakkında toplatma ve yasaklama kararının da kaldırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, dosyanın incelenmesi için duruşmayı 25 Mart 2010 tarihine erteledi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Tasaruf öldürüyor

SONRAKİ HABER

Sur’da zabıta denetimi artırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...