20 Kasım 2009 00:00

Formasyon yılan hikayesine döndü

ÜNİVERSİTE öğrencilerinin çok sayıdaki sorunundan bir tanesi de formasyon. Öğrenciler gelecek kaygısı nedeniyle bu soruna çözüm bekliyor.

Paylaş

ÜNİVERSİTE öğrencilerinin çok sayıdaki sorunundan bir tanesi de formasyon. Öğrenciler gelecek kaygısı nedeniyle bu soruna çözüm bekliyor. Mezun olduktan sonra “Ne yapacağım?” sorusuna yanıt bulmak isteyen öğrencilerin önlerine her gün yeni bir engel konuyor.
Ege Üniversitesi Konservatuvar Öğrencisi Erkan Çabuk, gelecek kaygısının öğrenciler arasında iyice çoğaldığını dile getirerek, formasyon sorununun yılan hikayesine döndüğünü belirtiyor. Okuldan mezun olan bir arkadaşının geçim sıkıntısı yüzünden intihar ettiğini dile getiren Çabuk, “Bu olaydan sonra formasyon çalışmaları hızlandı, illa ki birilerini kaybetmek mi lazım bir şeyler yapılması için?” diye soruyor.
HEM FORMASYON HEM ALTYAPI
Ege Üniversitesi Konservatuvar Öğrencisi ve Ege Üniversitesi Konseyi Denetleme Kurulu Başkanı Mahir Şanlı da Türk Müziği eğitimi alan öğrenciler olarak ortaöğretim ve ilköğretim okullarında eğitim vermeleri gerekirken formasyon hakları bulunmadığı için veremediklerini anlatıyor. “Şu an YÖK’le formasyon görüşmeleri gerçekleştiriliyormuş, fakat lisans 4. sınıf öğrencileri bundan yararlanamayacak” diyen Şanlı şöyle konuştu: “Formasyon hakkı verilmesi işi çözmüyor. Bunun için yeterli alt yapının da oluşturulması gerekmektedir” diyor.
GELECEĞE UMUTLA BAKABİLMEK İÇİN
“Eğitim olarak fakültelerden daha kapsamlı bir eğitim almamıza rağmen mezun olduktan sonra öğretmenliğe layık görülmememiz çok saçma geliyor” diyen Konservatuvar Öğrencisi Halil İbrahim Özüncü, öğrencilerin ileriye umutla bakabilmesi için formasyon verilmesi gerektiğini kaydetti.

FORMASYON İÇİN 25 KASIM’A

Denge Esentürk (Ziraat Fakültesi): Mezun olduktan sonra “Ne yapacağım” kaygısı taşıyan her öğrenci 25 Kasım grevine destek vermelidir. Mezun olduktan sonra iş güvencemiz olmalıdır. Bu greve destek eğer istenilen boyutta olursa, ki olacağına inanıyorum, sendikal haklar konusunda belirgin değişimler olacaktır. Mezun olduktan sonra ya devlet memuru ya da akademisyen olarak çalışacağız. Güvencemiz olmalı. Greve toplu bir katılımın olması için sendikal ayrışmaların olmaması gerektiğine inanıyorum.
ÖNCEKİ HABER

Ödev de parayla!

SONRAKİ HABER

Tasaruf öldürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...