20 Kasım 2009 00:00

Aile boyu cinayet

MÜNEVVER Karabulut’u vahşice öldürdüğü iddia edilen Cem Garipoğlu’nun 18 ila 24 yıl arasında hapsi istendi.

Paylaş

MÜNEVVER Karabulut’u vahşice öldürdüğü iddia edilen Cem Garipoğlu’nun 18 ila 24 yıl arasında hapsi istendi. Cezanın düşük olmasında suçun işlendiği tarihte Cem Garipoğlu’nun 18 yaşından küçük olması etkili oldu. Baba Mehmet Nida Garipoğlu için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Hazırlanan iddianamede Garipoğlu Ailesi’nin fertlerinin bir şekilde cinayetin içinde olduğu iddia edildi.
Kafası testere ile kesildikten sonra cesedi Etiler’deki çöp konteynerine atılan Mürevver Karabulut’u öldürmekle suçlanan Cem Garipoğlu hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede Cem Garipoğlu’nun cinayeti tasarlayarak, kendini savunamayacak olan Münevver Karabulut’u canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü belirtildi. Cem Garipoğlu için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi.
BABA-ANNE-AMCA
Dosyası ayrılan Cem’in babası Mehmet Nida Garipoğlu hakkında da Münevver Karabulut’u öldürmek suçundan dava açıldı. Mehmet Nida Garipoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirmek ile yardım etmekle suçlanan Tülay Makbule Garipoğlu için 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Cem’in amcası Hayyam Garipoğlu hakkında da suçluyu kayırmaktan aynı ceza istendi.
Cem Garipoğlu hakkındaki iddianame onaylanarak İstanbul Çocuk Ağır Mahkemesi’ne gönderilirken; anne, baba ve amcanın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkındaki iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi 15 gün içinde değerlendirecek.
BİRLİKTE KARAR VERMİŞLER
Delillere göre şüpheliler Mehmet Nida ve Cem Garipoğlu’nun birlikte suç işleme kararı vererek müsnet suçu işledikleri ifade edildi. Cinayetin işleniş şekli itibarıyla saat 14.55-18.36 arasında kısa bir sürede gerçekleştiği, maktulenin vücudunda beşi öldürücü nitelikte olmak üzere birden fazla kesikle yaralandığı, kafasının vücudundan henüz canlıyken ayrılarak öldürüldüğü belirtildi. Maktülenin evin geniş bir alanına yayılan ve bulaşan kanının iki kişi tarafından kısa sürede temizlenmesinin mümkün olmadığı, bu itibarla şüpheli Cem ile Mehmet Nida’nın evi terk etmelerinden sonra eve döndüğü anlaşılan şüpheli Tülay Garipoğlu’nun durumu kavramasına rağmen evdeki suçun iz ve emarelerini silip temizleyerek büyük oranda delillerin ortadan kaldırılmasını sağlamayı başardığı belirtildi. Böylece Mehmet Nida Garipoğlu’nun tasarlayarak, canavar hisle veya eziyet çektirerek, çocuğa karşı öldürmekten, Tülay Makbule Garipoğlu’nun suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirmekten, diğer şüpheliler Mehmet Karakayalı, Habib Kurt, Hayyam Garipoğlu, Ahmet Batur’un ise suçluyu kayırmaktan cezalandırılmaları istendi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AKP’li Çaycuma Belediyesi yoksulları teşhir ediyor

SONRAKİ HABER

Ödev de parayla!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...