20 Kasım 2009 00:00

ALIN SİZE YÖK ÜNİVERSİTESİ

RİZE Üniversitesi’ne bağlı Fındıklı Meslek Yüksekokulu’na bir grup öğrencinin saç ve sakalı uzun diye sınavlara alınmaması sonrasında başlayan tartışmalar sürüyor.

Paylaş

RİZE Üniversitesi’ne bağlı Fındıklı Meslek Yüksekokulu’na bir grup öğrencinin saç ve sakalı uzun diye sınavlara alınmaması sonrasında başlayan tartışmalar sürüyor. Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu’nun, öğrencilerin mağduriyetinin giderileceğini söylemesine rağmen, Müdür Yrd. Doç. Dr. Sadettin Gültekin uygulamanın süreceğini bildirdi. Yrd. Doç. Dr. Gültekin, konuyla ilgili haberlerin basında yer almasını hatırlatarak, “Bu yayınların bir önemi, caydırıcılığı ve yaptırım gücü yok. Çağımızda iletişim araçları oldukça yaygınlık kazanmış olup, her önüne gelen bir paçavrada veya elektronik alanda yayın yapabilmektedir” dedi.
Fındıklı Meslek Yüksekokulu’ndaki olay, geçen hafta meydana geldi. Vize sınavlarına girmek için okula gelen bir grup öğrenci, saç ve sakalları uzun olduğu gerekçesiyle içeri alınmamış, gerekçe olarak da Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadettin Gültekin’in imzasıyla 14 Ekim 2009 tarihinde idari birimlere gönderilen yazıdaki, ‘Saçı ve sakalı uzun olan, kılık- kıyafet kurallarına uymayan öğrencilerin ders ve sınavlara alınmaması’ talimatı gösterilmişti. Öğrenciler, yasağa tepki göstermiş, mağdur olduklarını belirterek Rektörlüğe şikayette bulunmuştu. (RİZE)
ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay ne film çeviriyor?

SONRAKİ HABER

Gecekondu baz istasyonları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...