21 Kasım 2009 00:00

Obama’nın en büyük sınavında sona gelindi

ABD Başkanı Barack Obama’nın geçmesi durumunda en büyük icraatı olarak görülen sağlık reformu paketinin, bugün ABD Kongresi’nin üst kanadı olan Senato’da oylanması bekleniyor.

Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama’nın geçmesi durumunda en büyük icraatı olarak görülen sağlık reformu paketinin, bugün ABD Kongresi’nin üst kanadı olan Senato’da oylanması bekleniyor. Çarşamba günü sağlık reform paketinin son halini açıklayan Demokrat Partili Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid, paketin bugün oylanmasını umut ettiğini söyledi.
Paketin ABD yönetimine 10 yılda getireceği maliyet 849 milyar dolar olarak öngörülüyor. Bunun yanında hazineye yıllık zararı 127 milyar dolar olarak hesap edilen reform paketinin açığının bir kısmı zenginlerden alınacak yüksek vergilerle kapatılacak. Yıllık geliri 250 bin dolardan fazla olan kimselerden alınacak 40 milyar dolarlık vergi ile reform paketinin hazineye maliyetinin yıllık 85 milyar dolara çekilmesi planlanıyor.
Reform paketi, Senato’dan geçmesi durumunda Beyaz Saray’a gönderilecek. Obama’nın yıl sonundan önce imzaya hazır olmasını istediği pakete göre, 31 milyon ABD’li sağlık sigortasına kavuşacak. 100 sandalyeli Senato’da reform paketinin geçebilmesi için 60 senatörün evet oyu vermesi gerekiyor.
Geçen hafta Kongre’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nden 218’ye karşı 215 oyla kabul edilen sağlık reformu paketinin Senato’da içeriğinin değiştirilmeden kabul edilmesi gerekiyor. Senato’da pakette yapılacak bir değişiklik, paketin Temsilciler Meclisi’nde yeniden oylanması anlamına geliyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İran’daki idamlara tepkiler

SONRAKİ HABER

Kudüs’te yıkımlar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa