21 Kasım 2009 00:00

İşleri için yürüdüler

ESENYURT Belediye işçileri işten atılmalarının 94. gününde Esenyurt Meydanı’ndan belediye önüne yürüyüş gerçekleştirerek taleplerini bir kez daha ifade ettiler.

Paylaş

ESENYURT Belediye işçileri işten atılmalarının 94. gününde Esenyurt Meydanı’ndan belediye önüne yürüyüş gerçekleştirerek taleplerini bir kez daha ifade ettiler. Yürüyüş sırasında sık sık “Atılan işçiler geri alınsın”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçi memur el ele 25 Kasım’da greve” sloganları atıldı.
Sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin dün gerçekleştirdiği eylemlerine Türk-İş Şubeler Platformu, pazarcı esnafı, Emek Partisi, ÖDP, BDSP de işçilerin eylemlerine destek verdiler.
Belediye önünde açıklama yapan Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, 18 Ağustos’tan bu yana direnişlerinin sürdüğünü ve kazanana kadar da direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.
“Bugün bir yandan 2821 sayılı Sendikalar Yasası’nı AB normlarına uydurmak için yeni hakların verilmesini söyleyen AKP hükümeti diğer yandan sendikadan istifa etmediği için işçilerini işten atan AKP’li Esenyurt Belediyesi. AKP hükümeti burada işten atılan işçilerin işsizliğinden sorumludur” diyen Gülüm, Esenyurtluların desteğinin de çok önemli olduğunu ifade etti.
Türk-İş Şubeler Platformu adına konuşan Tez-Koop-İş 5 No’lu Şube Başkanı Rabia Özkaraca, “Biz platform olarak Esenyurt Belediye işçilerinin direnişine gereken desteği veremedik, şubeler platformu olarak yaptığımız toplantıda bu eksikliğimizi tartıştık ve bugünden sonra belediye işçilerinin direnişine daha ileriden katkı sunacağız. İşçilerin mücadelesinin ortaklaşmasından ve dayanışmadan başka çare yoktur” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
Zeynep Akbulut
ÖNCEKİ HABER

Polis, ABD askerlerine kalkan oldu!

SONRAKİ HABER

Ulaştırma bakanı kendi başına gelince kızdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...