21 Kasım 2009 00:00

Polis, ABD askerlerine kalkan oldu!

İZMİR Limanı’na konaklamak için demir atan USS BATAAN isimli ABD savaş gemisinin İzmir’e gelişini protesto etmek isteyen bir grup genç polislerin müdahalesiyle karşılaştı.

Paylaş

İZMİR Limanı’na konaklamak için demir atan USS BATAAN isimli ABD savaş gemisinin İzmir’e gelişini protesto etmek isteyen bir grup genç polislerin müdahalesiyle karşılaştı.
Önceki gün akşam saatlerinde İzmir Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde eylem yapan İzmir Emek Gençliği üyelerinin protesto yürüyüşüne müdahalede bulunan çevik kuvvet polislerinin eylem sırasında caddede üzerindeki barlarda eğlenen ABD askerlerini korumaya çalıştıkları göze çaptı. Eyleme engel olmak isteyen polisler ve gençler arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, gençler, polisin müdahalesini kınadı.
3500 ABD askeri, çok sayıda savaş uçağı, helikopter ve zırhlı araçları taşıyan USS BATAAN isimli ABD savaş gemisinin İzmir’de bulunmasını istemediklerini belirten Emek Gençliği üyeleri, geminin derhal limandan uzaklaştırılmasını istediler. Irak’tan döndüğü söylenen savaş gemisinin mürettebatı olan ABD askerlerini İzmir’de görmek istemediklerini ifade ettiler.
İŞBİRLİKÇİ AKP
Daha sonra polislerin ablukası altında yürüyüş yapan gençler cadde sonunda bir basın açıklaması yaptılar. Burada konuşan Emek Gençliği Yöneticisi Salih Deniz “AKP Hükümeti katliamlara karşı durmak bir yana Türkiye’yi ABD’nin stratejik ortağı ilan ederek katliamlara ortak oldu. Yine Türkiye’de bulunan ABD savaş üsleri sayesinde ülkemizden Ortadoğu’ya giden her bir mermi binlerce insanın ölümüne sebep oldu. ‘68 gençlik önderlerimiz Deniz Gezmişlerin, 6. Filoyu kovdukları ruh, bugün binlerce Kürt ve Türk gencinde vardır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ankaralılar bugün zamlara ‘hayır’ diyecek

SONRAKİ HABER

İşleri için yürüdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...