21 Kasım 2009 00:00

Ankaralılar bugün zamlara ‘hayır’ diyecek

Ankara emek ve demokrasi güçleri, bugün Ankara’da alanlarda, “açlığa, yoksulluğa, işsizliğe ve zamlara” karşı birleşip, güçlü bir şekilde “hayır” diyecek.

Paylaş

Ankara emek ve demokrasi güçleri, bugün Ankara’da alanlarda, “açlığa, yoksulluğa, işsizliğe ve zamlara” karşı birleşip, güçlü bir şekilde “hayır” diyecek.
Ankaralı emek ve demokrasi güçleri saat 13.00’te Gençlik Parkı önünde buluşup, Kolej Meydanı’na yürüdükten sonra yapacakları mitingle hükümeti uyaracaklar.
KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB İKK, Türk-İş Ankara şubeleri, Ankara Tabip Odası, DİSK, Halkevleri, Devrimci 78’liler Federasyonu, Devrimci 78’liler Girişimi, İHD Ankara Şube, CHP, DTP, EMEP, ÖDP, TKP Ankara il örgütlerinin çağrısı ile yapılacak “Açlığa, Yoksulluğa, İşsizliğe ve Zamlara Hayır Mitingi” için Ankaralılar saat 13.00’te Ulus’ta Gençlik Parkı önünde buluşacaklar.
Daha sonra Kolej Kavşağı’na yürüyecek olan emek ve demokrasi güçleri, saat 15.30’da yapılacak mitingle, “İşten çıkarmaların yasaklanması, çalışma saatlerinin kısaltılarak fazla çalışma uygulamasının yasaklanması, kamu istihdamının artırılması; eğitim, sağlık, sosyal güvenlik hizmetlerinin parasız olarak kamu tarafından sağlanması, otomatiğe bağlanan zamların geri alınması, zenginleri kurtarma paketleri yerine emekçilerden ve yoksul halktan yana uygulamaların gerçekleşmesi, SSGSS’nin iptal edilmesi” talepleri dile getirilecek. Tüm Ankaralılar, AKP Hükümeti’nin, emekçilere açlık, yoksulluk, sefalet ve zamdan başka bir şey getirmeyen politikalarına karşı mitinge katılıp “hayır” demeye çağrıldı.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DTP’ye ‘dokunmak’ istiyorlar!

SONRAKİ HABER

Polis, ABD askerlerine kalkan oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...