21 Kasım 2009 00:00

DTP’ye ‘dokunmak’ istiyorlar!

TBMM’de 131 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyalarının sayısı 523’e ulaştı.

Paylaş

TBMM’de 131 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyalarının sayısı 523’e ulaştı. Bunlardan 326 dosya DTP’li 20 milletvekiline, 117 dosya AKP, 55 dosya CHP, 22 dosya MHP ve üç dosya da bağımsız milletvekillerine ait. DTP’li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekeler ağırlıklı olarak Siyasi Partiler Yasası ve Terörle Mücadele Yasası’na aykırılıktan düzenlenirken, diğer partilerde ise yolsuzluk ve benzeri suçlar önemli bir yer kaplıyor.
ARTIŞ VAR
TBMM’ye sunulan dokunulmazlık dosyalarının sayısı 523’e ulaştı. Bu sayı, son dört dönemin en yüksek rakamı oldu. TBMM’ye 20. Dönem’de 252, 21. Dönem’de 247, 22. Dönem’de ise 298 dosya gelmişti. 23. Dönemde gelen 523 dosyanın 326’sı DTP, 117’si AKP, 55’i CHP ve 22’si MHP milletvekiline ait. Üç dosya ise bağımsız milletvekillerine ait bulunuyor.
Dosyalardan 75’i dönem sonuna bırakılırken, 76 dosya ise hazırlık komisyonlarında raporlarının yazılmasını bekliyor. 445 dokunulmazlık dosyası ise Adalet–Anayasa Karma Komisyonu’nda işlem görmek üzere raflarda bulunuyor.
DTP’LİLERİN DOSYALARI
TBMM’de 326 dosyayla rekor sayıya ulaşan DTP’liler hakkındaki fezlekeler ağırlıklı olarak Terörle Mücadele Yasası’na aykırılık içeriyor. Dokunulmazlık dosyalarında ikinci sırayı ise seçim yasalarına aykırılık gerekçesiyle gelen fezlekeler oluşturuyor. (ANKARA)

7 DTP’LİYE FEZLEKE
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında DTP Eşbaşkanı Emine Ayna’nın da bulunduğu DTP’li 7 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı. Gerekçe ise yine Terörle Mücadele Kanunu’nu. Milletvekilleri Emine Ayna, Aysel Tuğluk, Fatma Kurtulan, Sebahat Tuncel, Sevahir Bayındır, Pervin Buldan ve Osman Özçelik hakkında hazırlanan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.
ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçiler iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Ankaralılar bugün zamlara ‘hayır’ diyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...