21 Kasım 2009 00:00

‘Rütbe söken’ albayın sır ölümü!

MİLLİ Savunma Bakanlığı Teftiş Heyetleri Kurulu eski Başkanı Emekli Albay Belgütay Varımlı ölü bulundu.

Paylaş

MİLLİ Savunma Bakanlığı Teftiş Heyetleri Kurulu eski Başkanı Emekli Albay Belgütay Varımlı ölü bulundu. Ergenekon davasında adı anılan emekli Orgeneral Özden Örnek’e ait günlüklerde adı geçen Varımlı’nın, 10. kattaki dairesinden atladığı öne sürülüyor. Varımlı, İlhami Erdil’in rütbelerinin sökülerek er rütbesine indirilmesine neden olan kişi olarak da tanınıyordu.
Göztepe’de bulunan 17 katlı binanın sakinleri sabah saat 06.00 sıralarında polisi arayarak “10. kattan birisi atladı” ihbarında bulundu. Polis ekipleri olay yerine geldiklerinde, Varımlı’nın cesedi ile karşılaştı. Varımlı’nın intihar ettiği ileri sürülüyor.
Varımlı’nın adı, gündemi sarsan birçok olayda gündeme gelmişti. Ergenekon davasına giren emekli Orgeneral Özden Örnek’e ait günlüklerde adı geçen Varımlı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil ile eşi ve kızının yargılandığı davada da ifade vermişti. Varımlı, bir süre önce de 11 adamı ile çete kurmaktan gözaltına alınmıştı. Varımlı ve adamlarının, kendilerini ‘derin devlet’ olarak tanıtıp bazı iş adamlarını tehdit ettikleri ileri sürülmüştü. (İSTANBUL)



ÖNCEKİ HABER

Birleşik Metal-İş Çorlu’da şube açtı

SONRAKİ HABER

Taşeron işçiler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa