21 Kasım 2009 00:00

Okul müdürünün yolsuzluk yaptığı iddiası

DİYARBAKIR’ın Kervanpınar köyünde, Kervanpınar İlköğretim Okulu Müdürü M.K’nin yolsuzluk yaptığı iddia edildi.

Paylaş

DİYARBAKIR’ın Kervanpınar köyünde, Kervanpınar İlköğretim Okulu Müdürü M.K’nin yolsuzluk yaptığı iddia edildi. Köy Muhtarı İsmet Bahtiyar, M.K’nin öğrencilere gelen yardım paralarını vermediğini ve yardım vaadiyle köylülerden para aldığını iddia etti. Bahtiyar, tüm şikayetlerine rağmen jandarmanın araya girerek şikayetçi olmalarını engellediğini ve girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyledi.
Diyarbakır’a bağlı Kervanpınar köyünde, köylüler, Okul Müdürü M.K’nin yolsuzluk yaptığını iddia etti. Köylülerin M.K’ye ilişkin iddiaları tam bir mizah konusu. Okul Müdürü M.K’nin, köye verilen baraka okulu sattığını, kaçak elektrik kullanan köylüleri TEDAŞ’a şikayet ettiğini, ardından da köylülerden, kendilerine ceza kesilmemesi ve yasal işlem yapılmaması için 500 TL aldığını iddia eden köylüler, M.K’ye para veren köylülere ayrıca 900 TL ceza geldiğini öne sürdüler. Adem Çiftçi adlı köylü, M.K’nin, vakıf tarafından koyun yardımı yaptığını ve kendisine 250 TL vermesi durumunda ona 21 adet koyun vereceğini söylediğini belirtti. M.K’ye 250 TL verdiğini ifade eden Çiftçi, M.K’nin kendisine koyun vermediğini ve yaşanan olayın karakol komutanı tarafından duyulduğunu, ancak M.K’nin para aldığını inkar ettiğini belirterek, “Komutan beni çağırdı. Bana ‘Sen M.K’ye para verdin mi’ diye sordu. ‘Evet’ dedim. M.K. de oradaydı. Başını önüne eğdi ve bir şey demedi. Ancak M.K. hakkında herhangi bir inceleme yapılmadı” dedi.
Kervanpınar eski Muhtarı Celal Karakaş, öğrencilere çıkan yardım ve burs paralarının M.K. tarafından verilmediğini, verilse dahi az bir miktarının verildiğini öne sürdü. M.K’nin bir oğlunun subay olduğuna belirten Karakaş, M.K’yi köyden göndermek için imza topladıklarını, ancak jandarmanın devreye girerek buna izin vermediğini söyledi. Karakaş, “Karakol Komutanı Ersin Yüzbaşı, Yener Uzman Çavuş bırakmıyorlardı. ‘Sen niye karışıyorsun, bu müdür yerinde kalacak’ diyordu. Yani anlayacağınız onun arkası sağlamdı, böyle devam etti. Çocuklarımızın burslarını o alıyor. Küsuratları vermiyor. 80 TL ise 50 TL veriyor. Bazen hiç vermiyordu. Şikayet ediyorduk ama işe yaramıyordu. M.K. bize ‘Ben devletim, ne yaparsanız yapın’ diyordu” şeklinde konuştu. Karakaş, şu iddialarda bulundu: “Bizim okulun etrafında duvar yoktu, tel örgü ve direkler getirdim, okulun etrafını tel örgü ile kapattık. Daha sonra okulun etrafına duvar yapmaya karar verdik. Ertesi gün getirdiğim tel örgü ve direklerin kaldırıldığını gördüm. Hocaya sordum, ambarda olduğunu söyledi. Ardından bir arkadaş müdürün tel örgüleri sattığını söyledi. Gidip baktım, gerçekten de bir köylüye satmıştı.”
‘KÖYÜMÜZDE İSTEMİYORUZ’
Şimdiki Köy Muhtarı İsmet Bahtiyar da, köylülerin iddialarını doğruladı. M.K’den şikayetçi olduklarını belirten Bahtiyar, M.K’nin köylerinden alınmasını istedi. Bahtiyar, “Köyde dedikodu yapıyor. Onun yüzünden köy ikiye bölünmüş. Bir taraf onu destekliyor, bir taraf da onu desteklemiyor. M.K. köylülere, ‘Sen oyunu başkasına vermişsin, ben senin yardımını okul okuyan çocukların maaşlarını iptal edeceğim’ diyerek tehditler savuruyor. Nerede görülmüş bir kişinin bir okulda 30 yıl boyunca görev yaptığı?” dedi. Bahtiyar, köy çocuklarının aldığı eğitimin de yetersiz olduğunu ve ilköğretimden liseye geçişlerin çok nadir olduğunu, ilköğretime giden bazı çocukların hâlâ okuma-yazma bilmediğini söyledi.
M.K. İDDİALARI KABUL ETMEDİ
İddialar üzerine görüştüğümüz M.K. ise hakkındaki iddiaları yalanladı. M.K. daha önce de köylülerin kendisini şikayet ettiğini ve hakkında soruşturma açıldığını söyledi. M.K, hakkında açılan soruşturmanın hâlâ sonuçlanmadığını ve köylülerin kendisine iftira ettiğini belirterek, Diyarbakır Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın kendisini iyi tanıdığını söyledi.
(Diyarbakır/DİHA)
Sertaç Kayar - İsmet Mikailoğulları
ÖNCEKİ HABER

‘Ne olursa bizim gibi garibanlara oluyor’

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklular serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...