21 Kasım 2009 00:00

Barış gruplarının Van’daki halk buluşmaları sürüyor

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Kandil ve Mahmur’dan Türkiye’ye gelen Barış ve Demokratik Çözüm Grubu üyeleri, Van’da 5 mahallede halkla buluştu.

Paylaş

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Kandil ve Mahmur’dan Türkiye’ye gelen Barış ve Demokratik Çözüm Grubu üyeleri, Van’da 5 mahallede halkla buluştu. Buluşmalarda, sürecin kalıcı barışa dönüşmesi için mücadele edileceği mesajı verildi.
Kandil Barış Grubu’ndan Gülbahar Çiçekçi, Hamiyet Dinçer ile Mahmur Barış Grubu’ndan Nurettin Turgut, Nizar Buldan, son olarak Köyiçi, Süphan, Yüniplik, Şabaniye ve Erek mahallelerinde halkla buluştu. Halk buluşmalarında konuşan Hamiyet Dinçer, yıllarca özgürlük için savaşan kahramanların şimdi barış için çaba harcadığını ve büyük bedeller ödediğini dile getirerek, kendilerinin de kalıcı barışın sağlanması için mücadele edeceklerini söyledi. Gülbahar Çiçekçi ise Öcalan’ın barış çığlığına cevap olabilmek için geldiklerini belirterek, geliş amaçlarının iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdi.
Nızar Buldan da, Mahmur kampından selam getirdiklerini belirtti.
Şu an kampın boşaltılması için girişimlerde bulunulduğunu dile getiren Buldan, Kürt sorununu çözülmeden kampın boşalmayacağına vurgu yaptı.(Van/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Araştırma görevlilerinin sorunları Meclis’te

SONRAKİ HABER

‘Ne olursa bizim gibi garibanlara oluyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...