21 Kasım 2009 00:00

Kullandığın kadar öde sistemi

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, vatandaşların Metrobüse kullandıkları kadar bedel ödeyecekleri sistemi yakında devreye sokacaklarını söyledi.

Paylaş

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, vatandaşların Metrobüse kullandıkları kadar bedel ödeyecekleri sistemi yakında devreye sokacaklarını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2010 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 2010 yılı bütçesini sundu ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Metrobüs fiyatlandırmasının enflasyonla ilgili bir zam olarak değerlendirilmemesi gerektiğini iddia eden Topbaş, “Geçmişte bu hat neydi? Şunu düşünün, bu hat olmadığı zaman insanlar Avcılar-Topkapı, Topkapı-Zincirlikuyu, Zincirlikuyu-Kadıköy arasında 3 vasıta değiştiriyordu. Biz bu hattan 1246 minibüsü kaldırıp bir süre ücretsiz olarak hizmet verdik” diye konuştu. 24 saat esasına göre hizmet verildiğini, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama olmadığını, kimsenin taksiye binmek zorunda kalmadığını anlatan Topbaş, bu hattın Beylikdüzü’ne kadar uzatılacağını ve 50 kilometreye ulaşacağını kaydetti.
Avcılar’dan binen birinin yakın mesafede indiği takdirde daha az ödeyeceği bir sistem getirileceğini söyleyen Topbaş, “Kademeli olarak ‘kullandığın kadar bedel öde’ sistemi üzerinde çalışıyoruz, yakında hizmete girecek” dedi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Buca’da esnaf ‘kriz’ geçiriyor!

SONRAKİ HABER

Muhaliflere saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...