21 Kasım 2009 00:00

Hükümete ‘grip’ uyarısı

SAĞLIK örgütleri, hükümetin domuz gribi salgınına karşı alınacak önlemleri aşı ile sınırlanmaması gerektiğine dikkat çekerek, katkı payı uygulamasından vazgeçilmesini önerdiler.

Paylaş

SAĞLIK örgütleri, hükümetin domuz gribi salgınına karşı alınacak önlemleri aşı ile sınırlanmaması gerektiğine dikkat çekerek, katkı payı uygulamasından vazgeçilmesini önerdiler.
Aralarında Türk Tabipleri Birliği, SES, Türk Eczacıları Birliği ve Dev Sağlık-İş’in de bulunduğu sendika ve meslek örgütleri, dün domuz gribi ve alınacak önlemler konusunda yazılı bir açıklama yaptılar. Sağlık çalışanlarının salgın nedeniyle ortaya çıkan panik ve kargaşa ortamını sakinleştirmek için serinkanlı olmaya ve bilimsel bilgilerin ışığında hareket etmeye çağrıldığı açıklamada, sağlık sistemindeki olumsuzlukların, salgına ilişkin panikle birleşerek kaosa yol açtığına dikkat çekildi.
Bu durumun acil servisleri olumsuz şekilde etkilediği belirtilen açıklamada, acillerde çalışmanın imkansız hale geldiği aktarıldı. Salgın yönetimindeki zafiyet nedeniyle grip olan insanların acillerde yığılmaya yol açtığı vurgulanan açıklamada, bu durumun bir çok acil vakanın sağlık hizmetine ulaşmasını engeller hale geldiğine dikkat çekildi. Açıklamada, grip vakalarının polikliniklere yönlendirilmesi ve hastalardan katkı payı istenmesinin hizmete ulaşmasını engellediği kaydedilen açıklamada, katkı payı nedeniyle hastaların durumları ağırlaştıktan sonra hastaneye başvurdukları ifade edildi. Açıklamada, şunlar ifade edildi: “Talebimiz hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın sürecin yönetiminde davranışını gözden geçirmesinin yanı sıra, aciller konusunda derhal önlem alması, katkı payı uygulamasını ise hemen sonlandırmasıdır. Salgının seyri aşı tartışmaları ile sınırlandırılmamalıdır”
Ayrıca açıklamada, 25 Kasım’da yapılacak greve sağlık örgütlerinin destek verdiği belirtildi.


ARI SÜTÜYLE BESLENİNCE...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’la girdiği “domuz gribi aşısı” polemiğinin ardından önceki gün Dünya Gıda Güvenliği Zirvesi için bulunduğu Roma’da bir kez daha kendisinin de ailesinin de aşı olmayacağını açıkladı.
Başbakan Erdoğan’ın sözünü ettiği tedbirlerin başında hijyen geldiği, ilaç yerine doğal besinlerden destek aldığı belirtiliyor. Erdoğan’ın kullandığı karışımlardan biri de arısütü-balpolen karışımı.
Başbakan Eşi Emine Erdoğan’ın formülü olan arısütü-balpolen karışımını sürekli tüketiyormuş.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

SONRAKİ HABER

Buca’da esnaf ‘kriz’ geçiriyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa