22 Kasım 2009 00:00

KESK üyeleri aylar sonra serbest

JANDARMA tarafından 28 Mayıs’ta yapılan bir operasyonla gözaltına alınan ve 8’i tutuksuz, 22’si ise 6 aydan beri tutuklu olarak cezaevinde tutulan KESK üyeleri, iki günlük yargılamanın ardından tahliye edildi.

Paylaş

JANDARMA tarafından 28 Mayıs’ta yapılan bir operasyonla gözaltına alınan ve 8’i tutuksuz, 22’si ise 6 aydan beri tutuklu olarak cezaevinde tutulan KESK üyeleri, iki günlük yargılamanın ardından tahliye edildi.
KESK’lilerin tahliyesi duruşmayı izleyen yüzlerce kişi tarafından sevinçle karşılandı. Önceki gece yarısına kadar devam eden duruşma sonunda KESK üyelerinin tutuksuz yargılanmasına karar verildi ve mahkeme 2 Mart 2010 tarihine ertelendi.
DAYANIŞMANIN GÜCÜ
Tahliye kararının açıklanmasından sonra coşkulu sloganların atıldığı adliye önünde, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek birer konuşma yaptı. Sami Evren, 6 aydan beri haksız yere tutuklu bulunan arkadaşlarının serbest bırakılmasında uluslararası ve yurt genelindeki örgütsel dayanışmanın katkısına vurgu yaparak, “Bu zafer 25 Kasım’da greve dönüşecektir. Grevi de hep beraber örgütleyeceğiz” dedi. Emirali Şimşek de “Aylardır, içeride olan arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşacakları günü bekledik ve bunun mücadelesini verdik. Bu süreçte bize katkı koyanlar vardı. En başta hepsi gönüllü katkılarını sunan savunman arkadaşlarımız gözaltından beri yanımızdaydılar ve mahkemede de en mükemmel biçimde savunmalarını gerçekleştirdiler. Ayrıca hiçbir davada görülmedik şekilde uluslararası dayanışma yaşandı” dedi. Daha sonra, serbest bırakılan KESK üyelerini almak üzere Bergama ve Kırıklar Cezaevlerine giden tutuklu yakınları ve arkadaşları sabaha kadar beklediler.
Sabah 4.30’da serbest bırakılan tutuklular coşku ve sevinçle karşılandı ve evlerine yolcu edildi. Davayla ilgili olarak görüştüğümüz Avukat Türkan Aslan, değerlendirmesinde ilk günden itibaren müvekkillerinin hukuka aykırı bir şekilde gözaltına alındığını, bu operasyonun KESK’e yönelik olduğunun altını çizdiklerini belirterek, “Bugünkü karar, bu hukuka aykırılıkta geri adım atıldığı anlamına geliyor. Arkadaşlarımızın, müvekkillerimizin tahliye olmasından dolayı mutluyuz” dedi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

342 çocuk ve diğerleri için

SONRAKİ HABER

Türkiye gençliğine çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa