22 Kasım 2009 00:00

Trabzon ve Giresun’da toprak kayması: 4 ölü

TRABZON Kaymaklı Mahallesi’nde aşırı yağış nedeniyle bir evin üzerine toprak kaydı. Kurtarma çalışmaları sonucunda toprak altında kalan evdeki Turan-Ayşe Kurt çiftinin cesetlerine ulaşıldı.

Paylaş

TRABZON Kaymaklı Mahallesi’nde aşırı yağış nedeniyle bir evin üzerine toprak kaydı. Kurtarma çalışmaları sonucunda toprak altında kalan evdeki Turan-Ayşe Kurt çiftinin cesetlerine ulaşıldı.
Trabzon’da yağış etkili oldu. Olay Deliklitaş Mahallesi Acele Sokak’ta dün sabah saat 07.00 sıralarında meydana geldi. İki gündür aralıksız devam eden yağış sonrasında Mustafa Çelebi’ye ait 3 katlı binanın kurulu bulunduğu yamaçtan kopan kaya parçaları evin üst katına düştü. Eve 3 ay önce taşındıkları öğrenilen Turan Kurt ile eşi Ayşe Kurt enkaz altında kalarak can verdi. Bu arada aynı evde kalan ve Ayşe Kurt’un yeğeni olan 22 yaşındaki Kadir Demir’in sabah işe gitmek için evden çıktığı ve faciadan kurtulduğu öğrenildi. Turan Kurt’un ise kağıt karton toplayarak geçimini sağladığı belirtildi.
Binanın ikinci katında oturan ve enkaz altıda kalan Turan Kurt’un kuzeni olan Temel Kurt, sabah saatlerinde büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, “Kendimizi evden dışarı attık. Evin üst katının kayaların düşmesi sonucu yıkıldığını gördük. Evde 4 kişiydik. Canımızı kurtardık, sonra da polise haber verdik” dedi.
AYNI AİLEDEN 4 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde de, heyelan nedeniyle bir evde aynı aileden 4 kişi göçük altında kaldı. Etkili olan sağanak sonucu ilçenin Kanlıca köyü Hanyanı Mahallesi’nde, Mustafa Özdemir’e ait ev heyelan altında kaldı. Yığılan toprakların altında kalarak yıkılan evdeki Mustafa, eşi Fadime ve kızları Güler ve Seher Özdemir, göçük altında kaldı. Kendi imkanlarıyla göçük altından çıkan Mustafa Özdemir, Yağlıdere Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Özdemir’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Olay yerine gelen Sivil Savunma ve AKUT ekipleri, göçük altındaki Fadime Özdemiri yaralı olarak çıkartırken , Güler ve Seher Özdemir’in cesetlerini çıkardı. Öte yandan, aynı mahallede boş olan iki evin daha toprağın altında kaldığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÇIĞ MAHSUR BIRAKTI
Rize’de etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Ovit Dağı’nda, 2 otobüste 48 yolcu mahsur kaldı. Akşam saatlerinde artan kar yağışı ve tipi sonucu Çamlık mevkisinde karayoluna çığ düşmesi üzerine ve yol trafiğe kapandı. Bu esnada yoldan geçmekte olan 2 otobüs mahsur kaldı. Yolcuların haber vermesi üzerine otobüslere ulaşmak için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonunda içinde 30 kişi bulunan otobüs ve 3 kamyon şoförüne ulaşıldı. Ulaşılan 33 kişi sağlık kontrolünden geçirildi ve sağlık problemleri olmadığı gözlendi.
Gazetemiz yayına girdiği sırada İçinde 18 yolcu bulunan otobüse ulaşmak için çalışmalar sürüyordu
Bu arada midibüsün çığda mahsur kalmasında ihmal olduğu, sürücünün uyarılara karşın Ovit Dağı güzergahını kullandığı ileri sürüldü. Karayolları Trabzon 10’uncu Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Rize 103’üncü Şube Şefliği’nin, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle İkizdere- İspir karayolunun Ovit Dağı geçidine,`17.00- 07.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalıdır’ tabelası astığı, midibüs şoförünün Artvin veya Gümüşhane güzergahı yerine daha kısa güzergah olan Ovit Dağı güzergahını kullandığı belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

SONRAKİ HABER

Polis ‘dur’mak bilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa