23 Kasım 2009 00:00

Ölüm bile kurtarmadı

DEHAP Yöneticisi Mehmet Sait Çeçen, 28 Haziran’da kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ancak 4 yıldır yargılandığı davadan ceza almaktan kurtulamadı.

Paylaş

DEHAP Yöneticisi Mehmet Sait Çeçen, 28 Haziran’da kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ancak 4 yıldır yargılandığı davadan ceza almaktan kurtulamadı. Çeçen’e öldükten 6 ay sonra, “örgüt propagandası” suçundan 10 ay hapis cezası verildi.
Aziz Nesin hikayelerine konu olacak bu kararın sahibi Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi. Kendini fesheden DEHAP yönetici ve üyesi 35 kişinin yargılandığı dava, tam 4 yıldır sürüyordu. 4 yıl önce Gaziantep’te yapılan iki basın açıklaması ve mezarlık ziyareti gerekçesiyle açılan davaya DEHAP Şahinbey İlçe Yöneticisi Mehmet Sait Çeçen’in ömrü yetmedi.
BASIN AÇIKLAMASI, MEZARLIK ZİYARETİ
Dava, 15 Ağustos 2005’te PKK’li Abdullah Deniz’in mezarını ziyaret ettikleri, 7 Eylül 2005’te Gemlik yürüyüşünün engellenmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen basın açıklamasına katıldıkları ve 9 Ekim 2005’te de Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasını protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle açılmıştı. “Örgüt propagandası yapmak”, “örgüt üyesi olmak” suçlamalarıyla yargılanan 35 kişi hakkındaki karar, 4 yılın ardından geçtiğimiz günlerde verildi.
DAVANIN DÜŞMESİ GEREKİRKEN...
28 Haziran sabahı kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Çeçen, DEHAP Şahinbey ilçe yöneticiliği yapmıştı. Ayrıca HEP, DEP ve HADEP’te de görev almıştı. Yaşamını yitirmesinden önceki gün de DTP Gaziantep İl Kongresi’ne katılmıştı. Öldükten sonra Çeçen hakkındaki davanın düşmesi gerekirken, yargılanmasına devam edilen Çeçen, 6 ay sonra “örgüt propagandası”ndan hüküm giydi.
(Gaziantep/DİHA)
Murat Kolca -Musa Aşkara
ÖNCEKİ HABER

Tahrik var, cezayı indirin!

SONRAKİ HABER

Mahsur kalan 18 kişi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...