23 Kasım 2009 00:00

EMEP Denizli İl Örgütü’nden Dersim etkinliği

“TARİHİN altında kalanlara, tarihi altüst edenlere”; Dersim katliamını anlatan “38” belgeseli bu sözlerle başlıyor.

Paylaş

“TARİHİN altında kalanlara, tarihi altüst edenlere”; Dersim katliamını anlatan “38” belgeseli bu sözlerle başlıyor. Tarihin altında kalanları belgeleri ile ortaya koyan belgesel, belleklerimizi tazeliyor adeta. Kibar Nazi Onur Öymen’in demokratik açılım sürecinde mecliste sarf ettiği sözler üzerine Dersim katliamı tartışılmaya devam ediyor.
Kürt sorunu ile ilgili bir etkinlik düzenleyen Emek Partisi Denizli İl Örgütü, il binasında “38” belgesel gösterimi gerçekleştirdi. Çayan Demirel’in yönettiği belgesel, bir çok tanık ve akademisyen, aydının görüşlerine yer verirken, müziklerini de Metin, Kemal Kahraman kardeşler tarafından yapılmış. Etkinlikte belgesel gösterimi yapıldıktan sonra demokratik açılım, Dersim ve CHP-MHP-AKP’nin son süreçte yaptıkları üzerine söyleşi gerçekleştirildi.
Söz alan EMEP İl başkanı Deniz İpek Öymen’in aslında egemen devlet anlayışını ve CHP’nin anlayışını yansıtan sözler sarf ettiğini belirtti. İpek: “Analar ağlamasın diye Kürtleri imhadan vaz mı geçilecek diyen Öymen’e bugün cevabımız artık analar ağlamayacak Meclistekiler ağlayacak olacaktır. İstifa etmesi istenilen Öymen oldu şimdiye kadar ama asıl istifa etmesi gereken kibar faşist Öymen değil sahte kabadayı Kılıçdaroğlu’dur. Çünkü CHP çizgisinden dönen, uyuşmayan Öymen değildir, sahte kabadayı Kılıçdaroğldur” dedi. AKP’nin CHP ve MHP’nin yanında demokrat göründüğünü belirten İpek, AKP’nin samimi olmadığını, ceza evindeki çocuklardan, tutkulu sendikacı KESK üyelerinden, Ceylan Önkol’un öldürülüşünden görebildiğini aktardı. Bugün işsizliğin, yoksulluğun derinleştiği dönem de kamu elinde kalan son fabrikalardan Şeker fabrikalarının da AKP eliyle özelleştirdiğinin de altını çizen İpek AKP açılımı yaparken artık analar ağlamasın dediğini fakat emekçilerin anasını da ağlatmaya devam ettiğini aktardı.
Son olarak Emek Gençliği konferanslarına katılım çağrısı yapan İpek bugün gençliği “İş, Eğitim, Barış” talepleri etrafında birleşmesi gerektiğini aktardı. Gençlerin yoğun katıldığı etkinlik söyleşi ile devam etti. Etkinliğe ÖDP, SP yöneticileri de katıldı. (Denizli/EVRENSEL)
Eren Saran
ÖNCEKİ HABER

‘Kürt sorunu çözülmeden Mahmurlular dönmez’

SONRAKİ HABER

3,5 aylık Stî Türkçe takıntısı yüzünden tedavi olamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa