23 Kasım 2009 00:00

‘Kürt sorunu çözülmeden Mahmurlular dönmez’

MAHMUR Mülteci Kampı’nın boşaltılmasına ilişkin Türkiye tarafından yürütülen çalışmaları eleştiren Federal Kürdistan Bölgesi’nden...

Paylaş

MAHMUR Mülteci Kampı’nın boşaltılmasına ilişkin Türkiye tarafından yürütülen çalışmaları eleştiren Federal Kürdistan Bölgesi’nden siyasetçi Aware Mamasu Dizayi, son zamanlarda Kürtlere karşı kirli bir politikanın yürütüldüğünü söyledi.
Kürtlerin bir olduğu dönemlerde Kürtleri tasfiye etmek için bu tür yollara başvurulduğunu söyleyen Dizayi, “Şuan Türkiye, İran, Irak, Suriye ve ABD aralarındaki Kürtlere karşı ittifakıyla yürütülmektedir. Kürtlerin barış ve demokrasi taleplerine karşı üç kollu komite kurarak Kürt Hareketini tasfiye etmek istiyorlar” dedi. Dizayi, bu tasfiye amaçlı adımlardan en önemlisinin Kürdistan Bölgesel Hükümeti’yle birleşerek Mahmur Kampı’nı dağıtmak olduğunu söyledi.
Mahmur’a yönelik son zamanlarda baskıların arttığını ifade eden Dizayi, Türkiye’nin Mahmur Kampı’nı istihbarat yoluyla dağıtmak istediğini söyledi. Bu tür uygulamaları şiddetle kınadığını dile getiren Dizayi, Türkiye Mahmurluları geri götürmek gerçektende istiyorsa önce Kürt sorununu demokratik bir biçimde çözmesi gerektiğini dile getirdi.
Mahmur’a uygulayan baskıların Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Irak ve Federal Kürdistan Bölgesi ziyaretiyle başladığını belirten Dizayi, “Basında Davutoğlu’nın ziyareti ticaret amaçlı gösterildi. Fakat bu amaçların altında başka şeylerde olduklarını gerçeği açığa çıktı. Bunların asıl amacı Kürt özgürlük hareketi tasfiye etmektir. Yine de Kürtlerin barışseverliğine karşısında başarmazlar” dedi.
(Hewler/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Barış Grubu VATSO’yu ziyaret etti

SONRAKİ HABER

EMEP Denizli İl Örgütü’nden Dersim etkinliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...