23 Kasım 2009 00:00

Kızılcahamam’da sitem eden edene

AKP’nin Kızılcahamam da gerçekleştirilen 14. İstişare Toplantısı’nın gündemini ağırlık olarak “demokratik açılımlar”...

Paylaş

AKP’nin Kızılcahamam da gerçekleştirilen 14. İstişare Toplantısı’nın gündemini ağırlık olarak “demokratik açılımlar” oluştururken, milletvekillerinin bakanlara yönelik şikayetleri toplantıya damgasını vurdu. Toplantıda açılım ile ilgili olarak milletvekilleri, kaygılarını ve eleştirilerini dile getirdiler.
Erdoğan bir kez daha milletvekillerine, genel kurul çalışmalarına katılmadıkları için sitem etti. Milletvekilleri ise bakanlardan randevu alamamaktan yakındılar.
VEKİLLER ANAYASA’YI MERAK EDİYOR
Toplantıda milletvekillerini dinleyen Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin açılım kaygılarını, eleştirilerini ve önerilerini aldı. Milletvekilleri, bu süreçte en fazla anayasal değişiklikleri olup olmayacağını ve ne zaman yapılacağına ilişkin sorularını gündeme taşıdılar.
Bazı milletvekilleri Anayasa’nın ilk üç maddesinin korunmasını isteyerek, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, üst kimlik olsun daha ötesine gidilmesin. Açılımda kırmızı çizgiler belli. Ama tam olarak anlatılamıyor. Kaygılar giderilmeli” dediler.
Bazı milletvekilleri, açılımın topluma yeterince anlatılmadığı eleştirisini tekrar edince; Başbakan’ın, “İyi anlatın o zaman. Bu süreç benim onun anlatacağı bir süreç değil, diyoruz; herkese görev düşüyor, sorumluluk düşüyor” şeklinde karşılık verdiği öğrenildi.
SİTEM EDEN EDENE
Toplantıda yine genel kurul çalışmalarında yaşanan sıkıntılar gündeme geldi. Başbakan Erdoğan’ın, sık sık genel kurulda yaşanan toplantı yeter sayısına dikkat çekerek, “Muhalefete bu süreçte malzeme veriyorsunuz. Her yarım saatte bir toplantı yeter sayısı isteniyor. Genel kurul çalışmalarına hiç özen göstermiyorsunuz. Katılım çok az. Muhalefet sıraları daha dolu oluyor bazen” dediği kaydedildi.
BAKAN ŞİMŞEK HEDEF İSİM OLDU
Milletvekilleri de bakanlar konusunda sıkıntılarını Başbakan Erdoğan’a ilettiler. Bazı bakanlardan bölge sorunlarını aktarabilmek için randevu alamadıklarını anlatan milletvekilleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ise eleştiri bombardımanına tuttular.
Bakan Şimşek’ten randevu alamadıklarını belirten milletvekilleri, bölgelerinin taleplerinin dikkate alınmadığını savundular. Şikayetleri dinleyen Erdoğan ise maliye bakanını “Böyle bakanlık yapılmaz” sözleriyle uyardı.
(HABER
ÖNCEKİ HABER

Ticaret buzları eritiyor!

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...