23 Kasım 2009 00:00

İran, savunma tatbikatı yapıyor

İRAN, stratejik noktalara yönelik olası ABD ve İsrail saldırılarına karşı hava savunma tatbikatı başlattı.

Paylaş

İRAN, stratejik noktalara yönelik olası ABD ve İsrail saldırılarına karşı hava savunma tatbikatı başlattı. Devlet televizyonu, Silahlı Kuvvetler ve Devrim Muhafızlarının ortaklaşa düzenlediği, 5 günlük hava savunma tatbikatının dün itibariyle başladığını duyurdu.
Son yılların en büyük tatbikatı, ülkenin tüm batı bölgeleri ile orta ve güney kesimlerinde 600 bin kilometrekarelik alanda üç aşamada icra edilecek. Tatbikatın asıl amacının, başta nükleer enerji tesisleri olmak üzere diğer önemli ve hassas noktaların düşman saldırısına karşı savunulması olduğu ifade edildi.
Hayali düşman uçakları ve füzelerinin hassas noktalara saldırısına karşı savunma yapılacak tatbikatta çok sayıda ve türde savaş uçağının da görev aldığı belirtildi.
Kara unsurlarının da zaman zaman katılacağı ve ilgili birimlerdeki personelin ortak hareket etme kabiliyetinin geliştirilmesinin de hedeflendiği tatbikatta, hava savunma, elektronik harp donanım ve erken uyarı sistemlerinin test edileceği kaydedildi.
ABD ve İsrail yönetimleri, en yetkili ağızlardan İran’a yönelik askeri saldırıyı bir seçenek olarak masada tuttuklarını açıklamışlardı. İran ise, saldırıya uğraması halinde bölgedeki tüm ABD üsleri ile İsrail’in tamamını hedef alacağı uyarısında bulunmuştu.
AHMEDİNECAD AFRİKA’DA
Öte yandan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Latin Amerika ve Afrika turuna başladı. Ahmedinecad, kalabalık bir heyetle birlikte Afrika’daki ziyaretlerinin ilk durağı olarak Gambiya’ya gitti.
Ahmedinecad’ın, Latin Amerika ülkelerinden Brezilya, Bolivya ve Venezuela’yı sırasıyla ziyaret ettikten sonra gezisinin son durağı olarak Batı Afrika ülkesi Senegal’e geçeceği belirtildi.
Öncelikli olarak ticari ve siyasi alanlarda ikili ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayan ziyaretlerde uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.
Ziyaretler kapsamında taraflar arasındaki işbirliğini daha da artırmaya yönelik mutabakat zaptları ile anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Yüz binlerce siyah ABD’li fişleniyor

SONRAKİ HABER

Sağlık reformunda
top Senato’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...