23 Kasım 2009 00:00

Bir dönem kapanıyor

GÜNDÜZ kuşağının kadın ve tartışma programlarının öncüsü Amerikalı televizyoncu Oprah Winfrey, televizyon programına son vereceğini açıkladı. Winfrey kendi kanalını kuracak.

Paylaş

GÜNDÜZ kuşağının kadın ve tartışma programlarının öncüsü Amerikalı televizyoncu Oprah Winfrey, televizyon programına son vereceğini açıkladı. Winfrey kendi kanalını kuracak. Yerine önerdiği isim de tanıdık: Dr. Öz.
Sahip olduğu 2.8 milyar dolarlık bir serveti bulunan ünlü sunucu Oprah Winfrey, artık başka bir kulvara geçiyor. OWN (Oprah Winfrey Network) olarak kendi kanalını açacak. Açıklamaya göre ABD’nin Chicago kentinde yerel bir program olarak başlayan ve milyarlarca dolarlık bir medya imparatorluğu haline gelen ‘The Oprah Winfrey Şov’ 25 sezon sonra 2011’de son bulacak. Açlık ve yoksulluk içinde bir çocukluk geçirdikten sonra, televizyon dünyasına adım atarak tüm dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen Winfrey’in şovu 145 ülkede izleniyor. Ünlü talk şov, Oprah Winfrey’i Amerikan medyasının en güçlü ve en etkili ismi haline de getirdi.
Oprah Winfrey, etkili çevrelerin bağış vermesini sağlayarak Başkan Barack Obama’nın en büyük finansal destekçilerinden biri olmuştu. Maryland Üniversitesi araştırmacılarına göre, Oprah’nın desteği Obama’ya seçimlerde bir milyon fazla oy getirdi.
Yayıncılık hayatına Nashville’de bir haber sunucusu olarak başlayan Oprah Winfrey, Baltimore’da talk-şov dünyasına adım attı. 1984’de Chicago’da televizyon “A. M. Chicago” olarak başlayan program daha sonra “The Oprah Winfrey Şov” oldu. “Harpo Productions” şirketini kuran Oprah Winfrey, talk-şovunu ülke çapında milyonlarca kişi tarafından izlenen bir program haline dönüştürmeyi başardı. Talkşovuna son vermeye hazırlanan kadın sunucunun, Oprah Winfrey Network (OWN) isimli kendi kanalı üzerinde yoğunlaşması bekleniyor.
Oprah Winfrey’in ayrılacağı ABC televizyon kanalına kendi yerine ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz’ü önerdiği iddia ediliyor. Öz, ‘The Dr. Oz Show’ adıyla Channel 5’te bir program yapıyor. Mehmet Öz, daha önce “Televizyon hakkında her şeyi Oprah’tan öğrendim” demişti. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

HAYATIN BENİM STAR 22.10

SONRAKİ HABER

Tüyler ürperten av röportajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa