24 Kasım 2009 00:00

Ceylan’ın annesine gönderilen mektuba soruşturma

EMEK Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü Kadın Kolları Başkanı Fatoş Argın Taşkale için Ceylan Önkol’un annesine gönderilen mektup nedeniyle soruşturma açıldı.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü Kadın Kolları Başkanı Fatoş Argın Taşkale için Ceylan Önkol’un annesine gönderilen mektup nedeniyle soruşturma açıldı.
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı soruşturma kapmasında Taşkale, ifade verdi. Gazetemize açıklama yapan Taşkale, Ceylan’ın ölümüne neden olan şeyin ‘belirsizliğini’ koruduğunu belirtti. Ceylan’ın faillerinin belli olduğunu anlatan Taşkale, hâlâ yargılanmadıklarını söyledi. Taşkale, Ceylan’ın faillerinin yargılanmasını isteyenlerin yargılandığını belirterek, “Ceylan’ın katledilmesi ilk değil. Daha önce de Uğur Kaymazlar, Enesler öldürüldü. Bunların katilleri açık bir şekilde yargılanmadı. Aksine, aklanmaya çalışıldı. Aynı durumla yine karşı karşıyayız” dedi. “Kürt Açılımı” tartışmalarına değinen Taşkele, “Yaşanan katliamlar açığa çıkmadığı takdirde, yine soruşturmalar devam edecek. Kürt çocukları katledilecekler, analar ağlayacak, canlar acıyacak. AKP Hükümeti’nin ‘demokratikleşmeye’ yönelik adımları ise bizler hakkında açılan soruşturmalar olmuştur” diye konuştu.
EMEP, 26 Ekim’de Ceylan Önkol’un annesine, “acılarını paylaşan ve Ceylanların öldürülmediği bir ülke için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren” bir mektup göndermişti. (Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu’na Avrupa’da protesto üstüne protesto

SONRAKİ HABER

Hozat’ta Deniz Gezmiş fobisi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...