24 Kasım 2009 00:00

Dikkat, yarın grev var!

Kamu emekçileri, tüm kamu kurumlarında greve çıkıyor. Okullarda eğitim öğretim olmayacak, hastanelerde sadece acil servisler çalışacak, vergi dairelerinde vergi toplanmayacak, trenler çalışmayacak, uçaklar rötarla kalkacak...

Paylaş

Kamu emekçileri, tüm kamu kurumlarında greve çıkıyor. Okullarda eğitim öğretim olmayacak, hastanelerde sadece acil servisler çalışacak, vergi dairelerinde vergi toplanmayacak, trenler çalışmayacak, uçaklar rötarla kalkacak...
Bütün bunlar halka eziyet olsun diye yapılmıyor. Kamu emekçilerinin neden greve çıkacağını KESK Genel Başkanı Sami Evren şu sözlerle açıklıyor: “Biz ülkenin demokratikleşmesini istiyoruz, biz gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesini, çalışma yaşamının demokratikleşmesini, sendikal hakların önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.”
KESK Başkanı Evren, dün Taksim Hill Otel’de DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, TTB Başkanı Gençay Gürsoy, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Hakan Ertem’le birlikte basın toplantısı düzenledi.
Grevin kesinlikle ücret için olmadığının altını çizen Evren, neden grev yaptıklarını anlatarak, halka bu greve destek verme ve grev günü kamu kuruluşlarına gelmeme çağrısında bulundu.
DAYANIŞMA GREVİ
Hekimliğin uzun zamandan beri elit meslek olmaktan çıktığını ve emekçi sınıflara doğru yaklaştığını söyleyen TTB Başkanı Gençay Gürsoy, “Bundan TTB olarak mutluluk duyuyoruz. Biz de daha önce kendi işkolumuzda uyarı g(Ö)revleri yaptık, şimdi de destek için uyarı grevinde olacağız” dedi.
Halka çağrı yapan Gürsoy, “Ertelenebilir bir hastalığınız varsa o gün hastanelere gelmeyin. Çünkü sadece acil servisler çalışacak. Acil durumlarda gelin. Hiç endişe edilmesin, domuz gribi ile ilgili her türlü tedavi devam edecektir, aşı sürecektir” dedi.
Yönetim kurulu toplantısında oybirliği ile grevi destekleme kararı aldıklarını belirten TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, kamu hizmetlerinden eşit yararlanma talebinin kendilerinin de talebi olduğunu, 350 bin üyelerinin üçte birinin de kamuda çalıştığını söyledi. Soğancı, “Biz bu grevin Türkiye’deki demokrasi mücadelesi için önemli olduğunu düşünüyoruz ve destekliyoruz” dedi.
Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Hakan Ertem de Sağlıkta Dönüşüm paketi ile halkın sağlık hizmetlerinden yararlanamaz duruma geldiğini, sağlık hakkı için grevi destekleyeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

SONRASI DA ÖNEMLİ
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi: Bu masadakilerin işi çok. Türkiye’de emekçiler birçok sorunla karşı karşıya. 25 Kasım’da KESK ve Kamu-Sen öncülüğünde yapılacak olan ve birçok sendikanın da destek vereceği grevi biz de önemsiyoruz. Başkanlar Kurulumuz geçen hafta toplanarak bu eylemi destekleme kararı aldı. İşyerlerinde bu konuda KESK’in bildirilerini okuyacağız ve basın açıklamalarına, bulunduğumuz il, ilçe, belde, her birimde katılacağız. 25 Kasım önemlidir ama ondan sonrası da önemlidir. DİSK olarak 25 Kasım’ın ardından eylemlerimiz devam edecek.

KAMUDA GREVE KATILACAĞIZ
Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel: KESK ve Kamu-Sen’in 25 Kasım’da yapacağı bir günlük uyarı grevi bizim için çok önemli. Türkiye işçilerinin sendikalaşma mücadelesinde 12 Eylül hukukunun sürdüğü bir süreçte, daha işçiler kazanımlarını tam olarak gerçekleştirememişken, kamu emekçileri sendikalarının böyle bir mücadeleye hem de demokrasi diyerek öncülük etmesi çok anlamlı ve önemli. 25 Kasım’da gerçekleştirilecek ve kamuda çalışan Türk-İş’e bağlı sendikaların üyelerinin de katılacağı grevi, umuyorum iktidar doğru okur.
ÖNCEKİ HABER

Şimdi grevde dayanışma zamanı!

SONRAKİ HABER

ALBATROS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...