24 Kasım 2009 00:00

Pankartlar asıldı bildiriler dağıtılıyor

KESK ve Kamu-Sen’in çağrısıyla 25 Kasım’da greve çıkacak olan kamu emekçilerinin hazırlıkları sürüyor.

Paylaş

KESK ve Kamu-Sen’in çağrısıyla 25 Kasım’da greve çıkacak olan kamu emekçilerinin hazırlıkları sürüyor. Her iki konfederasyona bağlı Eğitim Sen 3 Nolu Şube ve Türk Eğitim-Sen 4 Nolu Şubesi tarafından ortaklaşa yapılan açıklamada, tüm eğitim emekçilerine 25 Kasım’da ekmek ve meslek onuru için greve katılma çağrısı yapıldı.
Şişli Öğretmen Evi önünde yapılan ortak açıklamada konuşan Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Nebat Bukrek, ekim ayında yapılan araştırmalara göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 856 TL’ye yoksulluk sınırının ise 2.390 TL’ye yükseldiğine dikkat çekti. Bukrek, “25 Kasım’da KESK’li ve Tüm Kamu-Sen’li emekçilerin ötesinde sendikalı, sendikasız, kadrolu, ücretli, sözleşmeli tüm kamu emekçilerinin mücadele ve direniş günü olacaktır. Çünkü taleplerimiz tüm kamu emekçilerinin yakıcı talebidir. Yasal ve demokratik hakkımız olan TİS ve grev haklarımızın önündeki engeller kaldırılmalı ve tüm sorunlarımız toplu pazarlık sonucu imzalanacak TİS’lerle çözülmelidir” dedi.
Eğitim emekçileri yapılan açıklamanın ardından, Şişli bölgesinde bulunan okullara ve okulların etrafına grevle ilgili pankart astı. Ayrıca velilere ve halka grevle ilgili bildiriler dağıtarak greve destek çağrısı yaptı.
(İstanbul/EVRENSEL)

Adana’da grev gece başlayacak

BİR araya gelen sendikalar, 25 Kasım grev günü yapacakları alan eylemlerini de netleştirdiler. 24 Kasım gecesi saat 24.00’te demiryollarında başlayacak grev için sendikalar da istasyonda olarak ulaşım işkolundaki sendikalara destek verecekler. 25 Kasım’da ilk olarak Çukurova Üniversitesi kampüsünde saat 09.30’da İş Bankası önünde SES, Türk Sağlık-Sen, Eğitim Sen ve Türk Eğitim-Sen ortak bir açıklama yapacak. Balcalı Hastanesi’nde ve üniversitede iş bırakacak kamu emekçileri, açıklamanın yapılacağı İş Bankası’nın önünde toplanacaklar.
İkinci eylem ise SSK ve Numune Hastanesi önünde olacak. Numune Hastanesi ve Göğüs Hastanesi önünde toplanacak sağlık işkolundaki sendikalar, burada da ortak açıklama yaptıktan sonra hastaneler kavşağından istasyon alanına yürüyecekler. Sendikaların ortak yaptığı üçüncü eylem, çarşı merkezinde bulunan SGK binası önünde saat 10.30’da yapılacak. BES ve Türk Büro-Sen’in ortak yapacağı açıklamanın ardından Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacak. Kamu emekçilerinin toplanacağı dördüncü nokta ise Eğitim Sen önü ile Büyükşehir Belediyesi önü olacak. Buradaki toplanma noktasına, işçi sendikaları, meslek odaları ve siyasi partiler de katılacaklar. Buradan kortejler oluşturularak istasyon alanına gidilecek ve diğer yürüyüş kolları ile bileşilecek. Başta kamu emekçileri olmak üzere bütün emek ve demokrasi güçleri, saat 12.00’de Uğur Mumcu Meydanı’nda (İstasyon Alanı) buluşacak. (Adana/EVRENSEL)

Greve tatil önlemi
Adana’da grev günü okullar tatil. Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, domuz gribi nedeniyle okulların tatil edilmesinin gerçekçi olmadığını söyledi. Boğa, çocuklarını okula göndermeyen ailelerinin oranın ve gelmeyen öğrenci sayısının düşük olduğunu, tatil ilanının grevin etkisinden duyulan kaygının sonucu olduğunu belirtti.

Konfederasyonlar dışından destek

ÜÇ büyük memur konfederasyonunun dışındaki sendikalardan da 25 Kasım’a destek çağrısı geliyor. Birleşik Kamu İş, Haksen, Anadolu Eğitim Sen, Ata Eğitim Sen ve Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ Sen), yaptıkları ortak açıklamada 25 Kasım’da uyarı grevine katılacaklarını açıkladılar.
Sendikalar tarafından dün Ankara Mola Otel’de düzenlenen ortak basın toplantısına sendikaların Genel Başkanları ile yöneticileri de katıldı. Sendikalar adına açıklama yapan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük, sosyal güvenlik reformu, sözleşmeli personel uygulaması, iş güvencesinin kaldırılması, göstermelik maaş artışı ve hukuk dışı uygulamalarla kamu çalışanlarının kazanılmış haklarını kaybettiğini vurguladı. Grev ve toplusözleşme hakkı için siyasal iktidarın bir irade ortaya koymadığını, sendikaların da bu konuda ortak bir tavır koyamadığına işaret eden Kütük, “Tüm farklılıklarımıza rağmen çalışanların ve emekçilerin ortak çıkarları için birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizdeki kamu sendikacılığının içine düşürüldüğü kriz bunu yapmamızı zorunlu kılıyor. Benzer taleplerimizi ayrı ayrı seslendirmek yerine tek ses olarak haykırmak istiyoruz” dedi. Kütük, 25 Kasım’da düzenlenecek uyarı grevine katılacaklarını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Veliler de alanda olacak

SONRAKİ HABER

Şimdi grevde dayanışma zamanı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...