24 Kasım 2009 00:00

Tokat’ta ortak açıklama

TOKAT’ta Eğitim Sen Şube Başkanı Ertan Uysal ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Hakan Akkaya, yarınki grev için ortak açıklama yaptı.

Paylaş

TOKAT’ta Eğitim Sen Şube Başkanı Ertan Uysal ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Hakan Akkaya, yarınki grev için ortak açıklama yaptı. Tokat’ta bulunan demokratik kitle örgütleri ile basın kuruluşlarını birlikte ziyaret eden sendikacılar, greve destek istediler. Yapılan ortak açıklamada konuşan Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Ertan Uysal, toplusözleşme istedikleri için greve çıktıklarını ifade etti. Yarın tüm kurumlarda Kamu-Sen ile birlikte iş bırakacaklarını dile getiren Uysal, birlikte mücadele ederek kazanacaklarını dile getirdi.
Kamu-Sen İl Temsilcisi Hakan Akkaya, hükümetin sürekli kendilerini oyaladığını ve taleplerini görmezden geldiğini söyledi. Akkaya, yarın sevk ve izin almadan iş bırakacakları bilgisini verdi. Grevin ortak yapılıyor olmasının önemli olduğunu söyleyen Akkaya, “Tokat’ta 6 bin çalışan olarak 25 Kasım’da iş bırakacağız ve Cumhuriyet Meydanı’nda kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Afiş ve pankartlarla taleplerimizi dile getireceğiz” diye konuştu.
EMEP HALKA BİLDİRİ DAĞITTI
Emek Partisi (EMEP) Tokat İl Örgütü, yarın yapılacak greve destek vermek amacıyla bildiri dağıttı. İl Başkanı Murat Aykır yaptığı açıklamada, greve tüm güçleriyle destek vereceklerini dile getirdi. Kamu emekçilerinin mücadelesinin Tokat halkını yakından ilgilendirdiğini belirten Aykır, açıklamasında, “TEKEL’in kapanması, şeker fabrikasının özelleştirilmek istenmesi nasıl önemli ise kamu emekçilerinin haklı mücadelesi de o kadar önemlidir.” Aykır, Tokat’ın birçok yerinde greve çağrı yapan, destek isteyen bildiriler dağıttıklarını açıkladı. (TOKAT)
ÖNCEKİ HABER

HATAY’DA HALK TOPLANTISI

SONRAKİ HABER

Sağlık ve eğitim hakkı için greve destek verecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa