24 Kasım 2009 00:00

İzmir’de belediye işçilerinden destek

EĞİTİM SEN 5 No’lu Şube, 25 Kasım eylemi hazırlıkları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gediz Atölyeler İşyeri Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Paylaş

EĞİTİM SEN 5 No’lu Şube, 25 Kasım eylemi hazırlıkları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gediz Atölyeler İşyeri Temsilciliği’ni ziyaret etti. Burada Genel-İş 1 No’lu Şube işyeri temsilcileri ile görüşen Eğitim Sen 5 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Orhan Bayram, işçilerden destek istedi.
25 Kasım eyleminin, sadece KESK’in değil bütün emekçilerin eylemi olduğunu belirten Bayram, eylemi bütün toplum kesimleri ve özellikle de diğer sendikalarla ortaklaştırma amaçları olduğunu belirtti. “Esnafı da işsizi de ilgilendiren bir eylem 25 Kasım eylemi. Güçlü bir eylem olursa, işçi ve emekçilerin bir süredir kaybettikleri özgüveni yeniden oluşturacaktır” dedi.
İşyeri Temsilcisi Hüseyin Özarslan, “Burada birbirimize destek vermeyeceğiz de ne zaman vereceğiz? Ne kadar ayrı örgütlerde de olsak hepimiz işçiyiz, bir şemsiye altındayız” dedi. Sendikalarının alacağı karar doğrultusunda hareket edeceklerini ve en iyi şekilde örgütlemeye çalışacaklarını belirten Özarslan, “Yapacağımız her etkinlikte birlikte olmakta fayda var. En kötü ihtimalle bir bildiri okuyup iki saat iş bırakabiliriz” dedi.
İşyeri Temsilcisi Kara Yakup Fırat da, eylemi basından öğrendiklerini belirterek, “Geçen hafta Temsilciler Kurulu’nda dile getirdik. Daha önceki eylemlerde de burada memurlarla birlikte hareket ettik. 25’inde de böyle olacağını düşünüyoruz” dedi.
ESHOT Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu Gediz Atölyeler’de çalışan 350 dolayındaki Tüm Bel-Sen üyesi kamu emekçisi, 25 Kasım sabahı iş bırakarak, halaylarla eylemlerini başlatacak. Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Gül, işçi sendikalarının da destek vereceklerini açıkladığını belirterek, sabah 09.00’da işyeri önündeki halayın ardından emekçilerin Konak’taki büyük eyleme katılacağını belirtti. Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Uçar da eyleme destek vereceklerini belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İlçelerde bildiriler dağıtıldı

SONRAKİ HABER

HATAY’DA HALK TOPLANTISI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...