24 Kasım 2009 00:00

İşsizlik sürecek tazminat gasp edilecek

İŞKUR’un 5. Genel Kurulu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Çelik, 2010 yılından itibaren ekonomik büyümenin artarak süreceğini...

Paylaş

İŞKUR’un 5. Genel Kurulu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Çelik, 2010 yılından itibaren ekonomik büyümenin artarak süreceğini, ancak işsizliğin devam edeceğini söyledi. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise işsizliği azaltmak için kıdem tazminatının tartışılması gerektiğini ileri sürdü.
İŞKUR’un 5. Genel Kurulu dün sendika yöneticileri, milletvekilleri ve çok sayıda bürokratın katılımıyla Rixos Otel’de yapıldı. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kutadgobilik’in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ulusal istihdam politikası oluşturulması gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin küresel ekonomik krizden en hızlı çıkan ülkelerden olacağını savunan Yılmaz, ekonomik büyümenin istihdam olmadan da yaşanabileceğini, ancak ekonomik büyüme olmadan işsizliğin azalmasının mümkün olmadığını söyledi. “Etkin işgücü piyasasına ihtiyaç var, özel istihdam bürolarına ihtiyaç var. Hatta kıdem tazminatı fonunu da tartışmalıyız, işsizliği azaltmamızda lehte olabilir” diyen Yılmaz, üniversitelerin sanayi ile olan ilişkilerinin geliştirilmesini istedi. İstihdamı yaratacak olan kesimin özel sektör olduğunun altını çizen Yılmaz, işçi ve işveren sendikalarının “diyalog halinde iş birliği” yapmalarını önerdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Çelik ise krizle birlikte işsizliğin arttığını, buna ek olarak binlerce gencin işsizlerin arasına katıldığını bildirdi. Teknolojik gelişmelerin de işsizliğe neden olduğunu iddia eden Çelik, “2010 yılından itibaren ekonomik büyümemiz tekrar başlayacak ama istihdam yine olmayabilecek” diye konuştu. İşsizliği, işçi, işveren ve tüm toplum kesimlerinin birlikte çözebileceğini dile getiren Çelik, işsizliğin tek başına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sorunu olmadığını öne sürdü. Çelik, gelecek ayın ikinci yarısında İstihdam Danışma Kurulu oluşturacaklarına atıfta bulunarak, işsizlik sorununu yeni yaklaşımlarla çözeceklerini savundu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Psikologlar yasa istedi

SONRAKİ HABER

İskenderun’da slikozisten 44’üncü ölüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa