24 Kasım 2009 00:00

Sinema, internette de ‘altyazı’lı izlenecek

SİNEMA dergisi altyazı’nın yeni internet sitesinde, sadece dergideki yazılar olmayacak. Tartışmalar yapılacak, seçilen kısa filmler yayınlanacak. Arşiv de cabası.

Paylaş

SİNEMA dergisi altyazı’nın yeni internet sitesinde, sadece dergideki yazılar olmayacak. Tartışmalar yapılacak, seçilen kısa filmler yayınlanacak. Arşiv de cabası.
altyazı aylık sinema dergisi, okurlarıyla dijital ortamda da etkileşime geçmek amacıyla yeni ve çok daha kapsamlı bir internet sitesi projesini hayata geçirdi: www.altyazi.net adresinden ulaşılabilen bu yeni sitede, yalnızca derginin içeriklerinden seçilmiş olan bazı makale ve söyleşiler değil, dijital ortamın avantajlarıyla dergideki tartışmaları devam ettiren ve zenginleştiren birçok ekstra içerik de yer alıyor.
Sitenin önemli parçalarından biri olan Blog, altyazı yazarlarının ortak bir blog sayfası olma niteliğini taşıyor ve yazarların, gündelik hayatlarıyla sinemanın kesiştiği noktaları tüm dergi okurlarıyla paylaşıp, derginin okurlarıyla doğrudan etkileşime girebilecekleri bir platform olmayı amaçlıyor. Bunun dışında, dergi ekibi, blog mantığının getirdiği avantajlardan faydalanıp, dergiye sığmayan birçok tartışmayı Blog sayfasına taşıyarak sinema üzerine düşünmek için yeni bir mecra oluşturmayı arzuluyor.
Sitedeki Ajanda bölümü, yeni çıkan DVD’lerin, sinema kitaplarının, film müziği albümlerinin ve sinemayla ilgili her türlü etkinliğin güncel bir şekilde takip edilebileceği mini bir sinema rehberi olmayı hedeflerken, Bu Hafta Vizyonda bölümü ise haftanın vizyon filmlerini kısaca tanıtıp, yoğun vizyon programında gözden kaçırılmaması ve uzak durulması gerekenlere vurgu yapıyor. Ayın Kısası adlı köşeyse, kısa filmle uğraşan tüm altyazı okurlarına dijital ortamda izlenebilen filmlerini altyazı.net’e yollama çağrısında bulunuyor. Bu köşede, dergi yazarları tarafından seçilen bir kısa filmin bir ay boyunca altyazı.net kullanıcılarıyla buluşması ve Blog sayfası aracılığıyla filmin üzerine tartışılması planlanıyor.
Sitedeki diğer önemli başlıklardan Makaleler ve Söyleşiler, dergide yer alan içeriklerin arasından seçilen örneklerden oluşuyor. Derginin son sayılarından seçilen eleştiri yazıları, yönetmen portreleri, kapsamlı incelemeler ve güncel söyleşiler, bu iki bölümde sitenin kullanıcılarına sunuluyor.
altyazı’nın bu yeni internet sitesiyle beraber hayata geçirmek istediği en önemli projelerinden birini de Arşiv bölümü oluşturuyor. Hızla yenilenen ve eski sayıların sürekli arttığı bu bölümde, yakın bir zamanda, siteye üye olacak kullanıcıların altyazı’nın tüm eski sayılarını okuyabilmesi amaçlanıyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Fikret Otyam’dan sergi ve sohbet

SONRAKİ HABER

Nusaybin’de bir kadın kütüphanesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...