24 Kasım 2009 00:00

Ahmak olmayanlara müjde: Psikolojik saldırı

Konumuz tam da 25 Kasım kamu emekçilerinin grevi.

Paylaş

Konumuz tam da 25 Kasım kamu emekçilerinin grevi. Greve iki hafta kala ‘memura müjde’ diyen gazete ve televizyon kanallarındaki haberleri takip ettik. Gerçekten de binlerce memur ayrıca bir işte fiili olarak çalışmakta, kimisi limon satarken kimisi de ticaretle uğraşmaktaydı. Yasal düzenlemeyle bundan sonra içiniz rahat olsun, artık zabıta korkunuz olmasın, hükümet memurları destekliyor! Çalışalım, mesai bitince bir daha çalışalım ki sefalet içinde yaşamayalım. Memur maaşı ile sefalet içinde yaşıyorsam bu benim suçum. Çünkü yatıyorum. Halbuki akşamları boşum, hafta sonu boşum. Boşluklarımı değerlendirsem araba alabilirim, ev bile alabilirim. Şu benim ahmaklığım yok mu? Yatıyorum. Bu “solcular da” her şeye karşı çıkıyor. Ne güzel işte; bırakın çalışalım, bırakın ticaretle uğraşalım. “Bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler...”
Bunun grev öncesine denk gelmesi tesadüf müdür? Belki de öyledir. Biz grev yapmasak da Personel Rejimi Yasası ile zaten olacaktı. Ama henüz olmadı ki! Lafı dolaşıyor ortada, hem de grev öncesinde. Grevimizde insanca yaşayacak bir ücret için toplusözleşme istiyoruz. Güvenceli çalışma istiyoruz. Esnek çalışmaya hayır diyoruz. Ama onlar, yani bilcümle sermaye güçleri bilinçaltımıza saldırıyor: Bu düzen böyledir. Sistemle oynama. Kendini kurtar. Çaresizsin. Çözüm bireyseldir!..
Aslında sermaye cephesinden bakıldığında tam zamanında yaylım ateşi altındayız. Emek cephesinde doğru adımları atarsak eğer, bu yaylım ateşini püskürtebiliriz. Grev sürecimizi işyeri temelli örmeye devam ediyoruz. Farklı sendikadan veya sendikasız arkadaşlarla, ücretli veya sözleşmeli arkadaşlarla yan yana gelerek... Süreç son demde daha da hızlanacak. Ancak grev günü sendikamızın bizi alana öğleden sonra çağırmasında ısrar etmeliyiz. O gün grev önlükleri ile işyerinde bir süre kalalım. İşyerlerimize pankartlarımızı asalım ve nöbetimizi tuttuktan sonra alanlara dahil olalım. Psikolojik saldırılar nasıl ki grev kırıcılığı ise işyerini bırakıp gitmek de bir nevi grev kırıcılığına girer.
MEHMET AYDOĞDU Ümraniye EML Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi
ÖNCEKİ HABER

25 Kasım davetimizdir

SONRAKİ HABER

KÜÇÜK BALIK Tv8 22.30

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...