25 Kasım 2009 00:00

Konak’ta örnek sözleşme

KONAK Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında sürdürülen toplusözleşme görüşmesinde anlaşma sağlandı. 404 memuru kapsayan sözleşme 1 yıl geçerli olacak.

Paylaş

KONAK Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında sürdürülen toplusözleşme görüşmesinde anlaşma sağlandı. 404 memuru kapsayan sözleşme 1 yıl geçerli olacak.
İmza töreni öncesi memurlar belediye önünde davul zurna eşliğinde halay çekti. İmza törenine Konak Belediye Başkanı Haktan Tartan, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ve Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Nami Arslanboğa ile çok sayıda kamu emekçisi katıldı.
Sözleşmeyle memur maaşlarına her ay 300 TL iyileştirme, yılda 3 kez 200 TL'lik ikramiye sağlandı. Ayrıca, memurlara İşçi Bayramı 1 Mayıs'ta, temmuz ayında tatil için ve eylül ayında da eğitim desteği için 200 TL ikramiye verilecek.
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara verdikleri mücadeleyle toplusözleşme hakkını elde ettiklerini ifade etti. “Bu sözleşmede kamu emekçilerinin meydanlarda verdiği mücadelenin de payı büyüktür. Alanlarda memurlar gaz bombasıyla karşı karşıya kaldı. Atılan her gaz toplu sözleşme olarak geri döndü" diyen Baykara, örnek bir sözleşe imzaladıklarını ifade etti.
Belediye Başkanı Tartan da, “Göreve geldiğimden beri memura hak ettiği desteği vermenin hazırlıklarını yapıyordum. Maaşa yansıyacak yüzde 35 oranındaki iyileştirme memuru bir ölçüde rahatlatacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından toplu sözleşme alkışlarla imzalandı. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

KESK ve Kamu-Sen’den Kars’ta ortak çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa