25 Kasım 2009 00:00

Vartolular alanda olacak

VARTO-DER, örgütlenme çalışmalarına mahallelerde yaptığı toplantılarla devam ediyor.

Paylaş

VARTO-DER, örgütlenme çalışmalarına mahallelerde yaptığı toplantılarla devam ediyor. Dernek yönetimi 25 Kasım'a yönelik olarak da gerekli desteği sunacaklarını belirtti.
İzmir'de yaklaşık 60 bin civarında Vartolunun ikamet ettiğini söyleyen Dernek Yönetimi bunun da yaklaşık 30 bininin Çiğli'de bulunduğunu belirtti.
İzmir'de yapılan mahalle toplantılarının ana gündemini dernek çalışmalarının yeterince canlı olmaması ve üyelik sayısının az olmasıyla beraber üyelerin mahallelerden bu çalışmalara nasıl katılması gerektiğini tartıştılar. Geçtiğimiz günlerde Harmandalı Mahallesi'nde yapılan kahve toplantısının ardından Güzeltepe Mahallesi'nde de bir kahve toplantısı yapıldı.
Varto-Der İzmir Şube Yönetim Kurulu'nun hazır bulunduğu toplantıda konuşan Dernek Başkanı Hıdır Turan, daha canlı bir dernek için tüm Vartoluları üye olmaya çağırdı. Turan, üyelere dönük ücretsiz halk oyunları kursu, bağlama kursu ve kadınlara dönük el beceri kursu verdiklerini ayrıca ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere de burs verdiklerini söyledi. "Bu çalışmalarımızın daha iyi ve bütünlüklü olabilmesi için hemşerilerimizle bağlarımızı güçlendirmek adına mahalle temsilcilikleri belirlemek istiyoruz" diyen Turan, derneğin kurulduğu günden bugüne kadar ki yaptığı pratik işleri toplantıya katılanlara anlatıp sonraki hedeflerinin de paylaşıldığı toplantıda söz alan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Baytaş, Varto-Der'in ülkedeki sosyal gelişmelere karşı da duyarsız kalamayacağını belirterek 25 Kasım'da tüm ülkede yapılacak olan iş bırakma eylemine gerekli desteği sunacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından söz alan mahalleli ise Varto-Der'in daha aktif olması gerektiğini ayrıca gelir gider dahil tüm işlerinin daha şeffaf olması gerektiğini söylediler. Aralarında belirledikleri geçici mahalle temsilciliğiyle bir dahaki toplantıya daha kalabalık katılım sağlamak üzere ve derneğe yaygın üye yapma kararıyla kahve toplantısına son verildi. (İzmir/EVRENSEL)
Bayram Akgül
ÖNCEKİ HABER

Harmandalı halkı alanda olacak

SONRAKİ HABER

Haydi greve dayanışmaya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...