25 Kasım 2009 00:00

Grev kamuda hayatı durduracak

Hükümeti, bir günlük iş bırakma eylemiyle uyaracak olan KESK ve Türkiye Kamu-Sen üyeleri, bugün ülke genelinde iş bırakıp, alanlara çıkacaklar.

Paylaş

Hükümeti, bir günlük iş bırakma eylemiyle uyaracak olan KESK ve Türkiye Kamu-Sen üyeleri, bugün ülke genelinde iş bırakıp, alanlara çıkacaklar. Ankara’da işyerleri önünde sabah basın açıklamalarının ardından Türkiye Kamu Sen üyeleri Abdi İpekçi Parkı’nda, KESK üyeleri Ziya Gökalp Caddesi’nde buluşacak. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, “25 Kasım eylemi yeni bir çığır açacak” değerlendirmesini yaptı.
Bugün yapacakları iş bırakma öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Bircan Akyıldız, iş bırakmanın, toplu sözleşme ve grev hakkı mücadelesinde en büyük atılım olacağını bildirdi. “Memur sendikacılığında yeni bir çığır açılacak, ‘memur ne iş yapıyor ki, yan gelip yatıyor’ diyenler memurun ne iş yaptığını görecek” diyen Akyıldız, KESK’le birlikte örgütledikleri eyleme işçi, esnaf, çiftçi, işsiz, emeklilerin de destek vereceğini belirtti. AKP Hükümeti’nin memurlara verdiği sözleri tutmaması nedeniyle iş bırakma kararı aldıklarının altını çizen Akyıldız, “8 yıldır sorunlarımızın masada çözülmesi için çaba sarf ettik ancak çözülmüyor, bu nedenle sokağa çıkıyoruz” diye konuştu.
‘ONUR VE HAYSİYET MÜCADELESİ’
AKP’nin, iktidara geldiğinden bu yana kamu emekçilerinin haklarını geriletmek ve yeni haklar vermemek için mücadele ettiğine dikkat çeken Akyıldız, memurların toplu sözleşme ve grev hakkı başta olmak üzere demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal haklarını kazanmak için iş bırakacaklarını vurguladı. “Sendikalı olan olmayan tüm kamu görevlilerini ve diğer sosyal kesimleri bu onur ve haysiyet mücadelemize davet ediyoruz” diyen Akyıldız, halkın da bugün neden hizmet sunulmadığını doğru anlamasını istedi.
‘SUÇTUR’ UYARISINI YIRTTI
Başbakan Erdoğan’ın Libya gezisi öncesi sendikaları tehdit ettiğini de hatırlatan Akyıldız, valiliklerden bize ‘eyleminiz suçtur’ ibareli yazı geldi. Eylemimiz hem iç hem dış hukuk yollarıyla kanıtlanmıştır ki suç değildir, iş bırakmak haktır” diye konuştu. Valilik yazısının kopyasını yırtan Akyıldız, “Başbakan ve diğer yetkililer bilsinler ki, biz sonucuna katlanamayacağımız hiçbir işe girmeyiz” dedi. İdarecilerin grev kırıcılığı yapmamasını da isteyen Akyıldız, bugün tren istasyonları, havaalanları, okullar, hastaneler ve devlet dairelerinde hizmet sunulmayacağının altını çizdi.
‘HAYATIN HER ALANINDA HİZMET DURACAK’
Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube üyeleri de örgütlü-örgütsüz tüm emekçilere “greve katılım” çağrısı yaptılar. Çankaya Belediyesi önünde toplanan belediye emekçilerini, KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek ve Tüm Bel-Sen merkez yöneticileri yalnız bırakmadı.
Burada konuşan Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Satı Burunucu Çalı, Hükümetin toplu görüşme oyunuyla kamu emekçilerini yıllardır aldatmasına karşı bugün yapacakları grevle haklarını arayacaklarını ifade etti. “Toplu sözleşme hakkımızı çiğnetmemek, insanca yaşanacak bir ücret için greve çıkıyoruz” diyen Çalı, yerel yönetimlerde özelleştirme ve taşeronlaştırmaya son verilmesini istedi.
KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek de, “yarın hayatın her alanında kamu hizmeti duracak” diyerek, grevin işçi sendikaları ve meslek örgütlerinin de desteğiyle gerçekleştirileceğinin altını çizdi. Şimşek de başbakanın kamu emekçilerini tehdit etmesini eleştirerek, “Başbakanın kazandığımız ulusal ve uluslararası davalardan da haberi yok” diye konuştu. Kamu emekçilerinin taleplerinin hiçbir zaman masada alamadığını dile getiren Şimşek, bugün hayatı durdurarak haklarını alacaklarını söyledi.
Büro Emekçileri Sendikası Ankara 1 No’lu Şube de Adalet Bakanlığı Gazi Ek Bina önünde basın açıklamasıyla, bugün yapılacak greve çağrı yaptı.
ACİL SERVİSLER DIŞINDA SAĞLIK HİZMETİ YOK
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yaptığı yazılı açıklamada, bugün acil, yoğun bakım, çocuk, onkoloji, diyaliz servisleri dışında sağlık hizmeti verilmeyeceğini duyurdu. Açıklamada, grevin doğrudan iş bırakma olarak gerçekleşeceği ve vizite, sevk ya da rapor alma yöntemlerine başvurulmayacağı ifade edildi. Grup salgını nedeniyle, bu şüpheyle hastanelere gelenlerin geri çevrilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, hastalar ve hasta yakınları da greve desteğe çağrıldı.
İŞÇİDEN DESTEK
KESK ve Kamu-Sen’in grevine Türkiye Maden İşçileri Sendikası’ndan destek geldi. Yapılan yazılı açıklamada, bütün emekçiler ve emek örgütleri kamu emekçilerinin bugünü yapacağı uyarı grevine katılmaya çağrıldı. (Ankara/EVRENSEL)

VELİLER ORTAK EYLEM YAPTI

EYÜP Güzeltepe İlköğretim okulunda bir araya gelen öğretmenler ve veliler bugünkü greve katılım çağrısı yaptılar.
Eğitim Sen 4 No’lu Şube Sekreteri Günay Deniz’in de katıldığı eyleme 50’ye yakın öğrenci velileri de katıldı. Kendi hazırladıkları dövizlerle eyleme katılan veliler, tüm velileri öğretlenlere destek vermeye çağırdılar.
Eylemde yapılan açıklamada, parasız eğitim, güvenceli çalışma için greve gidildiği belirtildi.
Bu arada okulda bulunan öğretmenlerin büyük çoğunluğu eyleme katılacaklarını açıkladılar.
Eylem’de yapılan açıklamada, sabah saat 09.00’da veliler ve öğretmenlerin Veysel Karani Cami’si önünde toplanacağı, buradan Alibeyköy’e yürüneceği belirtildi.
Yapılan açıklamanın ardından öğretmenler ve veliler merkezi eyleme katılacaklar. (İSTANBUL)

Yüksekova’da çağrısı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde KESK'in bugün yapacağı greve katılım çağrısı yapıldı.
Gever İş Merkezi'nde bir araya gelen KESK ve DİSK temsilcileri, bugün yapacakları "uyarı grevi" için bildiri dağıttı. Dağıtılan bildirilerde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı önünde davul, zurna eşliğinde saat 11.00'de yapılacak yürüyüş ve basın açıklamasına katılım çağrısı yapıldı. (HAKKARİ)
ÖNCEKİ HABER

Dönenler dönecek!

SONRAKİ HABER

Memura yüzde 2.5 öngörüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...