25 Kasım 2009 00:00

CHP’de Alevilere saldırı durmuyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in 10 Kasım günü TBMM’de Demokratik Açılım tartışmaları esnasında ...

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in 10 Kasım günü TBMM’de Demokratik Açılım tartışmaları esnasında Dersim olaylarını savunmasının ardından CHP’de Alevilere yönelik sözlü saldırı devam ediyor. Adana Seyhan ilçesi CHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Özgür yerel bir gazetede yazdığı köşe yazısında Öymen’i sahiplenmek adına CHP’den istifa eden Alevi yurttaşlara omurgasız, İlkesiz ve ufuksuz diyerek hakaret etti.
‘ALEVİLERİN KESTİĞİ ET YENMEZ’
2009 Yerel Seçimleri öncesine kadar Adana’da Doğru Yol Partisi’nde siyaset yapan ancak seçime sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılarak aynı partiden Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Fatih Özgür, günlük olarak köşe yazısı yayınlanan bir yerel gazetede “CHP, ‘fikri takip’ anlayış ve geleneğindedir” başlıklı yazısında Onur Öymen’in 10 Kasım günü TBMM’de yaptığı konuşmayı destekledi. Özgür yazısının bir kısmında Alevi vatandaşları kast ederek onların ‘Kestiği et yenmez’ diyerek, Öymen’in çıkışının bireysel değil de CHP’nin genel tutumu olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
TEPKİ GÖSTERENLERE HAKARET
Öymen’in konuşması nedeniyle CHP’ye tepki gösteren ve istifa eden Alevileri suçlayan Özgür, Alevileri omurgasız, ufuksuz ve ilkesiz olarak niteledi. Yazısının genelinde CHP’ye tepki gösterdikleri için Alevi yurttaşlara hakaret eden Özgür, “Dersim olaylarında analar ağlamadı mı? Dersim’de analar ağladı diye hiçbir şey durmadı” diyen Onur Öymen’e sahip çıktı.
(Adana/EVRENSEL)

CHP’DEN BİR İSTİFA DA BİSMİL’DEN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in açıklamalarına tepki gösteren CHP Bismil İlçe Yöneticisi İbrahim Ekinci partisinden istifa etti. CHP Genel Başkanı Onur Öymen’in açıklamalarına gösterilen tepkiler CHP’den istifalarla sürüyor. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, CHP Yöneticisi İbrahim Ekinci de Öymen’in açıklamalarına partisinden istifa ederek tepki gösterdi. DTP Bismil İlçe Başkanı Mehdi Tanrıkulu’nu ziyaret ettiği öğrenilen Ekinci, “Onur Öymen’in yaptığı faşizan açıklaması ve İzmir’de DTP konvoyuna yapılan saldırıyı protesto etmek için istifa ettim. Ben burada sistem partilerinde yer alan tüm onurlu Kürtleri istifaya çağırıyorum” dedi. (DİYARBAKIR)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Bu da Bitlis feneri...

SONRAKİ HABER

Bizi dikkate alın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...