25 Kasım 2009 00:00

Öğretmenler Günü’nde kalem kırdılar

Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen ataması yapılmayan öğretmenler, öğretmenler...

Paylaş

Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen ataması yapılmayan öğretmenler, öğretmenler gününde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto eylemi yaptılar. Acilen 200 bin öğretmen atanmasını isteyen öğretmenler, kalemlerini kırarak hükümete tepkilerini gösterdiler.
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu’nun (AYÖP) çağrısıyla öğretmenler gününde Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen öğretmenler, Demirtepe Köprüsü altında toplandılar. “Domuz gribi değil KPSS öldürecek”, “Füzeye değil eğitime bütçe”, “Milletvekilleri de KPSS’ye girsin” yazılı dövizler taşıyan öğretmenler, hükümete tepkilerini “İşsiz bırakan hükümet istifa” sloganlarıyla gösterdiler. Öğretmenler, “Tüm öğretmenler kadrolu olacak” sözüne karşın sözleşmeli öğretmen ataması yapmaya devam eden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya da “Çubukçu şaşırma, sabrımızı taşırma” diye seslendiler.
Yaptıkları temsili darağaçlarına kalemlerini asan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdüler. Öğretmenlere Eğitim Sen Basın Yayın Sekreteri Serpil Açıl Özer ile CHP milletvekilleri, DTP Parti Meclisi üyeleri ve Tüm Bel-Sen yöneticileri de destek verdi.
“200 bin atama istiyoruz”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla MEB bahçesine giren öğretmenler, oturma eylemi yaptılar.
Oturma eylemi sırasında bir heyet, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine taleplerini iletti. Oturma eyleminin ardından öğretmenler, tepkilerini göstermek için kalemlerini kırdılar. Öğretmenler adına konuşan AYÖP Sözcüsü Serkant Subaşı, MEB personel genel müdürünün atama bekleyen öğretmen sayısını 327 bin olarak açıkladığına dikkat çekerek, Bakan Çubukçu’nun yaptığı 15 bin atamayı lütuf gibi göstermesini eleştirdi. Taleplerini dile getirmek istediklerinde bütün kapıların yüzlerine kapandığını belirten Subaşı, Çubukçu’ya, “Allah aşkına, bizim çektiğimiz acıların farkında mısınız? 9 öğretmen arkadaşımızın bu acıdan intihar ettiğinin farkında mısınız?” diye seslendi. Başbakan’ın seçimlerde öğretmen adaylarına verdiği sözleri unuttuğunu vurgulayan Subaşı, hükümete, bakanlığa ve siyasi partilere, sorunu öğretmenlerle birlikte çözme çağrısı yaptı. Eyleme, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da destek verdi. (Ankara/EVRENSEL)

EĞİTİM ŞART, YA EĞİTİMCİ?
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyeleri, yaptıkları yürüyüşle hükümetin öğretmen atama politikasını protesto etti. AYÖP üyeleri, Taksim Tramvay Durağı önünden Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, “İş, Eğitim ve Gelecek için birleşelim” pankartı açılarak, “Eğitim şart, ya eğitimci?”, “Domuz gribinden değil, işsizlikten öleceğiz” dövizleri taşındı. Yürüyüş boyunca sık sık, “Diplomasız işsiz olmayacağız”, “Ücretli köle olmayacağız” sloganları atılarak, temsili olarak hazırlanan ve üzerinde “Atanamadan öldü” yazılı tabut taşınarak, KPSS duası okundu. Yürüyüşün ardından grup adına açıklamayı okuyan Ali Rıza Çam, üniversiteleri büyük hayallerle okuduklarını ancak mezun olur olmaz yine aşılmaz duvarlar ile karşılaştıklarını söyledi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Tersanelerde ölümler sürüyor

SONRAKİ HABER

UFUK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...