25 Kasım 2009 00:00

Tersanelerde ölümler sürüyor

TUZLA tersaneler bölgesinde iş cinayetleri durmak bilmiyor.

Paylaş

TUZLA tersaneler bölgesinde iş cinayetleri durmak bilmiyor. Tersanelerde hayatını kaybeden 129’uncu işçi, Sivas İmranlı doğumlu 30 yaşında bir çocuk babası olan Mahmut Altınöz oldu. Çeliktras Tersanesi bünyesinde bulunan Geleş taşeron şirketinde boyacı olarak çalışan Mahmut Altınöz, gemi ambarına düşerek hayatını kaybetti. Altınöz, Çeliktras Tersanesi’nde iş cinayeti nedeniyle yaşamını yitiren ikinci işçi oldu.
PROTESTO ETTİLER
Tersane işçisinin ölümü üzerine Limter-İş Sendikası’nın çağrısıyla bir araya gelen tersane işçileri, iş cinayetlerinin son bulmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Torgem Tersanesi önünde toplanan işçiler, buradan Çeliktras Tersanesi’ne yürüdü.
“İş güvenliği ve yaşama hakkı istiyoruz” yazılı pankart taşıyan işçiler, ‘artık ölmek istemediklerini’ dile getirdiler.
Yürüyüşün ardından açıklama yapan Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, Mahmut Altınöz’ün iş cinayetine kurban giden 129. işçi olduğunu söyledi.
Bu arada Torgem Tersanesi’nde 4 aydır ücretlerini alamayan işçiler, direnişlerinin 15. gününü doldurdu. Açlık grevine başlayan işçiler, “Bayramda buradayız. Havadan taş da yağsa buradan haklarımızı almadan gitmeyeceğiz” dediler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Keyfiliğin adı ‘takdir’ oldu

SONRAKİ HABER

Öğretmenler Günü’nde kalem kırdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...