25 Kasım 2009 00:00

Okulumuz bir an önce açılsın

KASIMPAŞA’da bulunan Orbay İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri, okulun tadilatının bir türlü bitmemesi nedeniyle eylem yaptı.

Paylaş

KASIMPAŞA’da bulunan Orbay İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri, okulun tadilatının bir türlü bitmemesi nedeniyle eylem yaptı.
Tadilat nedeniyle yakında bulunan Pirireis İlköğretim Okulu’nda öğrenimini sürdüren öğrenciler, uyum sorunu yaşadıklarını ve okula gidip gelirken zorlandıklarını dile getirdiler. Orbay İlköğretim Okulu bahçesinde seslerini duyurmak için bir araya gelen öğrenci ve veliler, yetkililerin bir an önce sorunlarını çözüme kavuşturmasını istediler.
Geçtiğimiz yıl eğitim-öğrenim yılının son bulmasıyla birlikte başlaması düşünülen tadilatın yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte başlamasına tepki gösteren öğrenci ve veliler, “Öğretmenlerin gününü kutluyoruz. Ancak okulun tadilatı söz verildiği gibi zamanında bitirilseydi, burada protestolar yerine kutlama görüntüleri olurdu” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Velilerden Mehmet Ali Aksakal, çocukların ülkenin geleceği olduğunu belirterek, onların bu şekilde mağdur edilemeyeceğini söyledi. Çocuklarını okula getirip götürdükleri için işinden geri kaldığını aktaran Aksakal, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Okulun öğrencilerinden olan 6. sınıf öğrencisi Hilal Çarkçı, okullarının bir an önce açılmasını istediklerini dile getirdi. Artık kendi okullarında okumak istediklerini ifade eden Çarkçı, “Annelerimiz babalarımız bizleri getirip götürmekten rezil oldular. Misafir okulda okumak istemiyoruz” dedi. Yapılan eylemin ardından hep birlikte Pirireis İlköğretim Okuluna giden öğrenci ve veliler, seslerinin duyulmasını istediler.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Adım atmadığı köprüden ceza geldi

SONRAKİ HABER

Keyfiliğin adı ‘takdir’ oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa