26 Kasım 2009 00:00

Çorum’da emekçilere polis barikatı

Çorum'da, KESK ve Kamu-Sen öncülüğünde gerçekleştirilen uyarı grevinde kamu emekçileri, üretimden gelen güçlerini kullanarak...

Paylaş

Çorum'da, KESK ve Kamu-Sen öncülüğünde gerçekleştirilen uyarı grevinde kamu emekçileri, üretimden gelen güçlerini kullanarak, AKP hükümetinin IMF yanlısı neoliberal ekonomi politikalarını protesto ettiler.
Eğitim Sen önünde bir araya gelen bini aşkın emekçiye hitaben bir konuşma yapmak isteyen Eğitim Sen Şube Başkanı Halil Özbent, Emniyet Müdür Yardımcısı Abdulkerim Bolat tarafından susturulmaya çalışıldı. Gazi Caddesi üzerinden postaneye yürümek isteyen kamu emekçileri, polis barikatıyla karşılaştı. Arbede esnasında Eğitim Sen Şube Başkanı Halil Özbent ve EMEP İl Yöneticisi Ahmet Özdel, polisler tarafından darp edilirken, Güvenlik Şube'ye bağlı bir polisin ağza alınmayacak şekilde küfürler sarf etmesi de alevlenen ortamın iyice gerilmesine neden oldu. Polisin bu tutumu kamu emekçileri tarafından; "Emekçiye uzanan eller kırılsın" sloganlarıyla protesto edildi.
Polis eylemler sırasında muhabirimize dönerek; "Fotoğrafımızı çekme, buradakileri yazarsan biz de yapacağımızı biliyoruz" diyerek muhabirimizin üzerine yürüdü. (ÇORUM)
ÖNCEKİ HABER

Adana'da ortak örgütlenme ortak eylem

SONRAKİ HABER

Okullar ve hastaneler boşaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...