26 Kasım 2009 00:00

BÖLGEDE İNSANCA YAŞAM TALEBİ

25 KASIM grevi bölgenin bir çok ilinde yoğun katılıma sahne oldu. Yapılan gösterilerde kamu emekçilerinin özlük hakları, ekonomik taleplerin yanı sıra demokrasi talebi de öne çıktı.

Paylaş

25 KASIM grevi bölgenin bir çok ilinde yoğun katılıma sahne oldu. Yapılan gösterilerde kamu emekçilerinin özlük hakları, ekonomik taleplerin yanı sıra demokrasi talebi de öne çıktı. Binlerce kişinin katıldığı grev yürüyüşlerinde hükümete öfke vardı. Açıklamalarda Kürt sorununun demokratik çözümü için somut adım atılması çağrıları yapıldı.
MALATYA
Malatya kamu emekçileri birçok kamu kurumunda hizmet üretmedi. Sabahın erken saatlerinde başlayan eylemler gün boyu devam etti. Devlet hastanesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, SES ve Eğitim Sen Malatya Şubesi önünde yapılan eylemlere yüzlerce kişi katıldı. Soykan Parkı önünde yapılan açıklamaya 1500 emekçi katıldı.
VAN
Van’da grev SES’in saat 10.00’da Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptığı basın açıklaması ile başladı. Mavi Plaza’da buluşan emekçiler Sanat Sokağı’na kadar yürüdü. Van’ın Erciş ilçesinde de kitlesel açıklama yapıldı.
ELAZIĞ
Elazığ’da kamu emekçileri sabah saatlerinde Elazığ Öğretmen Evi önünde basın açıklamaları yaptılar. Gazi Caddesi’nden yürüyen emekçilere halk alkışlarla destek verdi. KESK ve Kamu-Sen adına iki ayrı basın açıklamasının olduğu grevde KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Halit Çelenk toplu sözleşmeli grev hakkı için sokaklarda olduklarını belirtti. Kamu-Sen adına açıklama yapan Kamu-Sen Elazığ Temsilcisi Mehmet Arıca’da “Başbakan, ‘Bedelini öderler’ diyor. Biz bedelini ödeyemeyeceğimiz hiç bir şey yapmayız. Ama grev kırıcıları da bu işin bedelini ödeyecektir” dedi.
MARAŞ
KESK’e bağlı Eğitim Sen ve SES Kahramanmaraş Şubeleri’ne üye emekçiler Eğitim Sen Kahramanmaraş Şube önünde toplandılar. İl Özel İdare binası önüne kadar sloganlarla yürüyen emekçilere öğrenci velilerinden de destek geldi. Türk Eğitim-Sen Şube binasında düzenledikleri basın açıklamasıyla katıldılar.
KARS
Kars Devlet Hastanesi önünde SES ve Türk Sağlık-Sen’e bağlı sağlık emekçilerinin yaptığı basın açıklamasında kamu emekçilerinin talepleri dile getirildi.
BATMAN
Batman’da emekçiler, 3 koldan Sanat Sokağı’na yürüdü. Batman Belediyesi önünde bir araya gelen ve AKP’li Beşiri Belediyesi’nde 29 Mart yerel seçimler sonrası işten atılan kadrolu 32 işçinin de aralarında bulunduğu emekçiler sloganlarla taleplerini dile getirdiler.
SİİRT
KESK Siirt Şubeler Platformu, Güres Caddesi’nde bulunan Kızılay Kan Merkezi önünde bir araya gelerek, Siirt Belediyesi’ne yürüdü. Siirt’in Kurtalan ilçesinde de belediye bahçesinde bir araya gelen Tüm Bel-Sen, Eğitim Sen, BTS ve SES üyeleri eylem yaptı.
ŞANLIURFA
Şanlıurfa’da Ali Şelli Parkı’nda toplanan binlerce emekçi Atatürk Bulvarı’ndan sloganlar eşliğinde Karakoyun İş Merkezi’ne yürüdü.Yürüyüşte “Bijî bratîya gellan”, “Anadilde eğitim engellenemez”, sloganları atıldı. Ceylanpınar’da da eylem vardı.
ŞIRNAK
Şırnak’ta Cumhuriyet Meydanı’nda iş bırakan emekçiler eylem yaptı. Silopi’de Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yapan emekçiler sokak girişine ‘Yaşasın İş, Ekmek, Özgürlük Mücadelemiz’ yazılı pankart astı.
ADIYAMAN
KESK Adıyaman Şubeler Platformu üyeleri de, yürüyüş düzenleyerek hükümetin politikalarını protesto etti.
HAKKARİ
Altay Caddesi üzerinde bir araya gelen emekçiler, belediye binası önüne kadar yürüdü. Yüksekova’da sabah saatlerinde iş yerleri önünde ateşler yakarak halay çeken emekçiler, daha sonra değişik noktalarda bir araya gelerek Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.
Iğdır, Kilis, Ağrı merkez, Ağrı’nın Patnos ve Doğubeyazıt ilçeleri, Muş merkez ile Varto ve Malazgirt ilçeleri, Bitlis ve Mardin’de yapılan eylemlere de yüzlerce emekçi katılarak taleplerini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gelecekleri için GREV’deydiler

SONRAKİ HABER

Adana'da ortak örgütlenme ortak eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa