26 Kasım 2009 00:00

Kamu emekçileri Dersim’de alanlardaydı

KAMU emekçileri Dersim’de de iş bırakarak alanlara çıktı.

Paylaş

KAMU emekçileri Dersim’de de iş bırakarak alanlara çıktı. Dersim’de tüm iş kollarında yüzde yüz katılımla greve çıkılırken hastanelerde de sadece acil hastalara bakıldı. Devlet Hastanesi önünde buluşan 3 bin civarı kişi Yer altı çarşısına yürüdü. Yer altı çarşısı üzerinde konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Aslan, kamu emekçilerin taleplerine değinerek, grevli toplu sözleşme hakkı istediklerini söyledi. Aslan, AKP Hükümetinin uyguladığı politikalarla emekçi halkın her gün mağdur olduğunu belirterek, “AKP iktidarı 25 Kasım grevini iyi değerlendirmelidir” dedi.
Dersim Emek Gençliği grevde açtıkları dövizlerle taleplerini dile getirdiler. Greve Belediye Başkanı Edibe Şahin ile siyasi parti ve kitle örgütleri de katıldı.
ÖZELLEŞTİRMELERE TEPKİ
Öte yandan dün Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (FEDAŞ) tekrar özelleştirme kapsamına alınması Dersim Sendikalar Platformu tarafından protesto edildi. Kamu emekçileri ve işçi sendikalarından oluşan platformun FEDAŞ önünde yaptığı açıklamada konuşan Tes- İş Eski İşyeri Temsilcisi Cemal Özarslan özelleştirmeye karşı duracaklarını söyledi. Tüm Bel-Sen Şube Örgütleme Sekreteri Metin Turan’da özelleştirmelere Dersim halkıyla birlikte karşı çıkacaklarını belirtti. (TunceliEVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

TRENLER DURDU

SONRAKİ HABER

iZLENiM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa