26 Kasım 2009 00:00

AKP Hükümeti ateşle oynuyor

2005 yılında Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Kürtlere yönelik linç girişimini ‘vatandaş tepkisi’ olarak...

Paylaş

2005 yılında Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Kürtlere yönelik linç girişimini ‘vatandaş tepkisi’ olarak değerlendiren Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İzmir’de yaşanan olaylardan DTP’yi suçlayarak saldırganlara ‘teşekkür’ etti. Çiçek’e göre, DTP açılımı sabote etmek istiyor.
Saldırganlara gerekçeler bulan Başbakan Erdoğan’dan sonra yardımcısı Çiçek’ten de akıl almaz açıklamalar geldi. Parlamentoda gazeteciler ile sohbet eden Çiçek, İzmir’de yaşanan olayların DTP açısından tam bir “sorumsuzluk” örneği olduğunu ileri sürdü.
BAŞBAKANININ YARDIMCISI
Başbakanın “PKK bayrakları taşıyorlar” diyerek saldırıyı meşru kılmaya çalışmasına destek veren Çiçek DTP’nin bu tavrıyla ‘DTP eşittir PKK’ mesajı verdiğini öne sürdü. Çiçek, “DTP, yasalara meydan okuyor. DTP terörist başının resimlerini taşıyarak, PKK bayrağı açarak ve zafer işaretleri yaparak son derece tahripkar görüntüler sergiliyor. Açılım sürecini tahripkar tutumuyla sabote ediyor” dedi.
ÇİÇEK OLACAKLARI BİLİYOR MUYDU?
Çiçek, DTP’nin açılımı istemediği ve sabote ettiği görüntüsü verdiğini ileri sürerek açılımı savunanların buna uygun tavırlar sergilemesi gerektiğini ifade etti Çiçek, “Herkes sorumlu davranmalıdır. Daha kötü olayların çıkmasını İzmir halkının soğukkanlılığı önlemiştir” diyerek linç girişiminde bulunanları savundu.
Çiçek’in ‘DTP’liler İzmir halkını tahrik için mi böyle davrandı?’ şeklindeki soruya ise, “İzmir’de olacakları tahmin edemeyen birinin siyasette ne işi var” sözleri ile verdiği cevap dikkat çekti. (ANKARA)

‘SANKİ KAPATILMAK İSTİYOR’
Çiçek, “Hakkında kapatma davası süren bir partinin çok daha dikkatli, özenli davranması gerekir. Ama DTP tersini yapıyor. Yargıya kafa tutuyor. Adeta beni niye kapatmıyorsunuz, kapatın diye bağırıyor. Yargıya da kafa tutuyor, Türk milletine de kafa tutuyor. Bundan sonra da kalkıyor barış istiyoruz diyor. Huzur istiyoruz diyor. Hem bunu diyeceksiniz hem de en ağır tahrikleri yapacaksınız, üstüne de tehditvâri konuşmalar yapacaksınız. Bu nasıl barış istemek diye sormak gerekir” diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Hükümet açılımı kapatmak istiyor

SONRAKİ HABER

AKP Tabanına bile
anlatamadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...