26 Kasım 2009 00:00

Haberal kanun tanımıyor

ERGENEKON’da ‘üst düzey yönetici’ olmakla suçlanan Mehmet Haberal’ın ‘taburcu edilebilir’ raporuna rağmen hastaneden ayrılmıyor.

Paylaş

ERGENEKON’da ‘üst düzey yönetici’ olmakla suçlanan Mehmet Haberal’ın ‘taburcu edilebilir’ raporuna rağmen hastaneden ayrılmıyor. Tutuklandığı 17 Nisan’dan bu yana İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde yatan Haberal, enstitünün 40 gün önce verdiği ‘sağlıklı, taburcu edilebilir’ raporuna rağmen hastanede yatıyor. Haberal’ın, taburcu edilmemesi halinde kolluk kuvvetleri marifetiyle cezaevine gönderilmesi de gündeme gelecek. Prosedüre göre tutuklu hakkında ‘taburcu edilebilir’ kararı verilince, hastane, önce cezaevini bilgilendiriyor. Ardından da jandarma aracılığı ile tutuklu cezaevine getiriliyor.
Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ergenekon soruşturması kapsamında 13 Nisan 2009’da gözaltına alındı. 17 Nisan’da tutuklandı. Aynı gün rahatsızlanarak İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’ne kaldırıldı. O günden bu yana da burada ‘tedavi’ görüyor. (İSTANBUL)

ERGENEKON’DA 5 TAHLİYE
İKİNCİ Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından 5’inin tahliyesine karar verildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, verilen aranın ardından mahkeme heyetinin aldığı kararlar, Üye Yargıç Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı. Buna göre heyet, dosya kapsamı ve suç niteliğinin değişme olasılığını dikkate alarak, tutuklu sanıklardan Teğmen Onur Özdemir, Jandarma Astsubaylar İlhan Bulayır ve Murat Eke, Polis Memurları Kemalettin Balcı ile Bülent Güngördü’nün tahliyelerine karar verdi.
ÖNCEKİ HABER

Nâzım şiiriyle AKP’yi nasıl yalanladı?

SONRAKİ HABER

‘Başbakan beni dinletiyor’a dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...