26 Kasım 2009 00:00

Kurban bayramı yarın

Kurban Bayramı cuma günü başlıyor

Paylaş

Kurban Bayramı cuma günü başlıyor. 4 gün sürecek bayram boyunca, büyükşehirlerde şehir içi ulaşımda indirime gidilirken, büyük kentlerde yoğunluk yaşanması beklenen noktalarda alınan önlemler artırılacak. Bayramda otoyol ve Boğaz köprülerinden geçiş de ücretsiz olacak.
KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ
Kurban Bayramı’nda otoyollar ve Boğaz köprüleri de ücretsiz olacak. Buna ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre vatandaşlar, 26 Kasım Perşembe günü saat 00.00’dan başlayarak 30 Kasım Pazartesi günü saat 24.00’e kadar otoyollar ve Boğaz köprülerinden ücretsiz yararlanacak.
ANKARA’DA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
Ankara’da ise 4 günlük Kurban Bayramı süresince kent içi ulaşımda EGO otobüsleri ücretsiz olacak. Kurban kesimi için ilçe belediyeleri, kurban kesim alanlarını daha önceden belirledi. Belirlenen bu alanlar dışında kurban kesimine izin verilmeyecek.
İSTANBUL VE İZMİR’DE YÜZDE 50 İNDİRİM
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı süresine toplu ulaşım araçlarının yüzde 50 indirimli olacağını açıkladı. İETT’nin arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracağı, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken tüm tedbirlerin alınacağı belirtildi
İzmir’de de 4 günlük Kurban Bayramı süresince toplu taşım araçları yüzde 50 indirimli olurken, mezarlıklara gidecek vatandaşlar da ücretsiz otobüs seferlerinden yararlanacak.
TÜRK TELEKOM’DAN ÜCRETSİZ KONUŞMA
Öte yandan, Türk Telekom tüm müşterilerine bayramın ilk ve ikinci günü kullanmaları için her iki gün 2’şer saat olmak üzere toplam 4 saat görüşme dakikası hediye ettiğini açıkladı. Bu dakikalar hem şehiriçi hem de şehirlerarası görüşmelerde kullanılabilecek. Kampanya için herhangi bir başvuru veya taahhüt gerekmiyor. (HABER MERKEZİ)

GADİR HUM BAYRAMI TATİL OLSUN

ANTAKYA ve Samandağ da bulunan kitle örgütü temsilcilerinden ve halktan bir grup Kurban Bayramı’nın bir hafta sonrasına denk gelen 4 Aralık’ta kutlanacak olan Gadir Hum Bayramı’nın tatil edilmesini istedi.
Hatay Valiliği’ne verilen dilekçelerden sonra grup adına konuşan Fethullah Çiftçi, “Hatay ilimiz dinsel hoşgörünün şehri olarak bilinmektedir. Yüzyıllardan bu yana birçok dinsel inanca ev sahipliği yapmıştır. Ğadir Hum Bayramı da alevi halkımızın en büyük bayramıdır. Alevi inanca göre Ğadir Bayramı’nda çalışmak günahtır. Onun için her yıl Kurban Bayramı’ndan bir hafta sonrasına denk gelen Ğadir Bayramı’nın Valilik kararıyla ilimiz için idari tatil ilan edilmesini talep ediyoruz. ” şeklinde konuştu. (HATAY)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

Yardım kuyruğunda bayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...